«Ερχόμαστε για να ενώσουμε»

Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΙΛΕΛΕΡ»

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 22:06

«Ενωμένο Κιλελέρ» είναι η ταυτότητα του νέου συνδυασμού τού υποψήφιου δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Μούσιου, το όνομα του οποίου υπηρετεί τη φιλοσοφία της δημιουργίας του, που χαρακτηρίζεται από την ενότητα.

Η ίδια φιλοσοφία απεικονίζεται στο έμβλημά του, που συμβολίζει ενωμένες τις πέντε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ (με ξεχωριστά χρώματα) με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξή τους.

 «Ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε, να εργαστούμε για όλους και όχι να ξεχωρίσουμε τους δημότες σε «δικά μας» και «δικά τους» παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Μούσιος, στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης του ονόματος, του εμβλήματος και των βασικών αρχών του συνδυασμού του, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» στη Λάρισα.

«Η επιλογή του ονόματος αλλά και του λογότυπου δεν έγινε τυχαία», υποστήριξε ο ίδιος επισημαίνοντας τα εξής: «Και τα δύο υπηρετούν τη φιλοσοφία που διέπει τη δημοτική μας παράταξη.

Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» βάζουμε το κοινό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον. Το λογότυπό μας σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, τη νέα πρόταση που εμείς θα θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας στις 26 Μαΐου. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα στις τοπικές μας κοινωνίες, που τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί.

Θέλουμε να είμαστε οι συμπαραστάτες σε κάθε δημότη. Ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε, να εργαστούμε για όλους και όχι να ξεχωρίσουμε τους δημότες σε «δικά μας» και «δικά τους» παιδιά.

Οι πέντε Δημοτικές Ενότητες αποτυπώνονται με ξεχωριστά χρώματα στο έμβλημά μας και όχι τυχαία. Δείχνουμε, έτσι, ότι αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές της. Με ένα επεξεργασμένο σχέδιο δράσης, όχι αποσπασματικό, ούτε τυχαίο. Σ’ αυτό το σχέδιο κάθε χωριό έχει τον ρόλο του και βάζει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη, όπως και η πλήρης διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, σε όλες μας τις ενέργειες».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

«Συναντιόμαστε άνθρωποι µε διαφορετικές πολιτικές καταβολές» τόνισε ο κ. Μούσιος και αναφερόμενος στην ταυτότητα του νέου δημοτικού συνδυασμού συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Κιλελέρ δεν πρόκειται να λυθούν φορώντας πράσινα, κόκκινα ή γαλάζια γυαλιά. Γι’ αυτό προτιμάμε να τα βλέπουμε όπως είναι και όχι κάτω από κομματικά πρίσματα. Λειτουργώντας χωρίς δεσμεύσεις ή κομματικές εξαρτήσεις.

Αφουγκραζόμαστε τους συμπολίτες μας, που ζητάνε ανανέωση σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε πολιτικές και πρακτικές που τους έχουν πληγώσει. Ζητάνε μια δημοτική αρχή που να δουλεύει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα για έναν Δήμο Κιλελέρ σύγχρονο και ανθρώπινο. Κι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Με τις επιστημονικές μας γνώσεις, με έντιμη και υπεύθυνη διοίκηση, με διάθεση συνεργασίας, με διάλογο και σύνθεση, θέλουμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά. Μακριά από ηγεμονισμούς, αυταρχισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές.

Για το καλό του τόπου μας επιδιώκουμε τη συνεννόηση με όλους, δίχως αποκλεισμούς. Αποστρεφόμαστε το ψέμα, το τάξιμο που… δεν χαλάει σπίτι, την υπόσχεση που ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε. Και πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα δεν είναι επιχείρηση αλλά κοινωνική προσφορά.

Η υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη», καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ευρεία συνεννόηση και συναίνεση. Επιβάλλεται να αφήσουμε στην άκρη την παλιά λογική της περιχαράκωσης και της όξυνσης και να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο όσοι πραγματικά έχουμε διάθεση να προσφέρουμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Δυστυχώς, η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής μας έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε εγκλωβιστεί στη στασιμότητα και τη συντήρηση την ώρα που άλλοι δήμοι κάνουν όχι μονάχα βήματα αλλά άλματα μπροστά.

Πιστεύω ότι ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει άλλα τέσσερα χρόνια να πάνε χαμένα, άλλες ευκαιρίες να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Στις 26 Μαΐου κρίνεται το αν θα φύγουμε μπροστά, ενωμένοι και αλληλέγγυοι ή αν θα μείνουμε πάλι πίσω, ουραγοί των εξελίξεων».

ΣΤΟΧΟΙ

Για τους στόχους του «Ενωμένου Κιλελέρ» ανάφερε τα εξής: «Θέλουμε έναν σύγχρονο, πρωτοπόρο, εξωστρεφή Δήμο Κιλελέρ. Καθαριότητα και τάξη, που ξεκινά έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και φθάνει μέχρι τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και πολιτισμού. Κανένας κοινόχρηστος χώρος στο σκοτάδι, κανένας δημοτικός δρόμος στη λάσπη.

Θέλουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ενημερωμένους, υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα από τον Δήμο μας, για όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, εξασφαλίζοντας σύγχρονες υποδομές. Ο Δήμος Κιλελέρ οφείλει να αναδείξει την προστιθέμενη αξία μέσα από την πιστοποίηση για τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας αλλά και την υποστήριξη κάθε συνεργατικής δράσης των παραγωγών μας, με ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος.

Θέλουμε ένα πραγματικά ευνοϊκό περιβάλλον για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή μας και την υποστήριξη όσων ήδη υπάρχουν. Η διασύνδεση του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις μπορεί να δώσει προοπτική στους επαγγελματίες αλλά και απασχόληση στους άνεργους της περιοχής μας με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία. Επεξεργαζόμαστε μία αμοιβαία συμφωνία που θα στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους, οι οποίοι επενδύουν στον Δήμο Κιλελέρ και θα βοηθά τους ανέργους μας να βρουν δουλειά.

Θέλουμε έναν Δήμο με ισχυρές κοινωνικές δομές και έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους, στους αδύναμους, σε όσους η κρίση έχει φέρει σε δυσχερή θέση. Άλλοι Δήμοι λειτουργούν εδώ και χρόνια δομές όπως κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία ακόμη και φροντιστήρια.

Θέλουμε έναν Δήμο αφοσιωμένο στις ανάγκες της νεολαίας μας, που της δίνει βήμα και λόγο. Έναν Δήμο που υποστηρίζει με αυξημένη χρηματοδότηση τους Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών και τους Αιμοδοτικούς Συλλόγους όλων των χωριών».

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας που επεξεργάζονται αναλυτικά κάθε θέμα του Δήμου Κιλελέρ, ώστε να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις ανάπτυξής του στους πολίτες, τονίζοντας παράλληλα πως όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν: «Προχωρώντας ενωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτούς, με επεξεργασμένο σχέδιο και μετρήσιμα αποτελέσματα. Με μεθοδική δουλειά, επιστημονική γνώση και ρεαλιστικό όραμα για τον τόπο μας. Με την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Με διαφάνεια στην άσκηση του έργου μας και ουσιαστική, δημόσια λογοδοσία. Με ειλικρίνεια, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο μας. Με συνεννόηση, συλλογική δράση και ανταπόκριση στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους αδύναμους, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια όλων. Με ανταποδοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Έχοντας χρήσιμη και καθημερινή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη νεολαία. Έχοντας ανοιχτές πόρτες για όλους.

Με την επιβράβευση της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Με προγράμματα μαζικού αθλητισμού, πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Με μέριμνα και προστασία για τα αδέσποτα ζώα».

Και κατέληξε: «Καθημερινά οι ιδέες μας βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση, καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Θέλω να καλέσω όλους τους δημότες του Κιλελέρ να σταθούν στο πλευρό μας και μαζί να δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα για την αλλαγή στον Δήμο μας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1