Ρ. Μαρούδας: Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα

Αγωνιστικά τίμησαν το Κιλελέρ οι αγρότες από όλη την Ελλάδα χθες στην 109η Επέτειο της Εξέγερσης

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 22:25

Η αδήριτη ανάγκη για συνέχιση και ένταση των αγροτικών αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων των αγροτών και κτηνοτρόφων, βρέθηκε στο επίκεντρο του αγωνιστικού γιορτασμού της 109ης επετείου του Κιλελέρ, χθες στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Αγρότες όχι μόνον από τη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν μαζικά το «παρών» στον χώρο του μνημείου Αγρότη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον αντιπρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Σωτήρη Γιαννάκο, ο οποίος αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική που έχει φέρει τον αγροτικό κόσμο στα όριά του και τόνισε ότι είναι ανάγκη ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους να συνεχιστεί.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Αφού αναφέρθηκε στον αγώνα στα μπλόκα, ξεκαθάρισε ότι το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ αποτελεί τη συνέχεια των κινητοποιήσεων και είναι η αφετηρία νέων αγώνων επιβίωσης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.««Εδώ στο Κιλελέρ, συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και σαλπίζουμε την έναρξη του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.

Τα μπλόκα είναι μια μορφή πάλης η οποία πιέζει την κυβέρνηση και δημιουργεί αγωνιστικές διαθέσεις όχι μόνο στους αγρότες αλλά και στα άλλα τμήματα του λαού και για αυτό πολεμήθηκαν. Ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ίσα-ίσα στηρίζει τον αγώνα μας και για αυτό τον λόγο οι φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό να στρέψει τον κόσμο ενάντια στους αγρότες των μπλόκων απέτυχαν παταγωδώς. Όποιος αγρότης πιστεύει ότι δεν κερδίσαμε τίποτα τότε ας μην κάνει χρήση των κατακτήσεων που κερδίζουν στο δρόμο και τα μπλόκα, κάτω από αντίξοες συνθήκες οι αγρότες που συμμετέχουν. Το ίδιο να κάνει και όποιος αγρότης πιστεύει ότι πουλήθηκαν οι αγώνες. Η κριτική του καναπέ, του καφενέ, του facebook, από τους απόντες των αγώνων, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα! » είπε χαρακτηριστικά. Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Ρίζος Μαρούδας για τα αγροτοδικεία, για την πολιτική που εφαρμόζει τονίζοντας ότι «είναι εχθρική απέναντι στους αγρότες καθώς βάζει πλάτη στους εφοπλιστές, τους εμπόρους και τους τραπεζίτες».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Χρ. Χατζούλης, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιάννης Μπλέκος, η Διαμαντούλα Κρητικού μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων από Αμύνταιο Φλώρινας, Σπύρος Κοτοπούλης πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Παν. Επιτροπής Μπλόκων και ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας Τάκης Τσιολάκος.

Παρεμβάσεις έκαναν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατέθεσαν και στεφάνι στο Μνημείο του Αγρότη. Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, στο περιθώριο της επίσκεψής του στους εορτασμούς του Κιλελέρ για τα 109 χρόνια της εξέγερσης των αγροτών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες για μια ακόμη χρονιά και το 2019 αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους για να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους και την ανατροπή των αντιαγροτικών νεοφιλελευθέρων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ε.Ε..

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους αγώνες των αγροτών και παλεύει μαζί με τους αγρότες για κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων, κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και στα εφόδια, φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, χαμηλό ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ στο καθαρό εισόδημα και αφορολόγητες αγροτικές επιδοτήσεις, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και καμία μείωση της κρατικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση, κάλυψη από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς, χωρίς καθυστερήσεις .

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, η ΠΕΑΕΑ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, η ΚΝΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

 

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass