Ξεκινούν τα έργα στην οδό Ασκληπιού

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 15:22

Στο χρονοδιάγραμμα των έργων στην οδό Ασκληπιού αφορά η σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο Δήμο Λαρισαίων με τη συμμετοχή εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η οδός Ασκληπιού – στο τμήμα που δεν είναι πεζοδρομημένο - θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης στη σημερινή σύσκεψη, μεταξύ άλλων, θα αποφασισθεί και το τμήμα από το οποίο θα ξεκινήσει το έργο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έργο της αναμόρφωσης της Ασκληπιού αναμένεται να ξεκινήσει από το πρώτο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ηπείρου και Μανδηλαρά για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια έως το τμήμα που φθάνει ως την οδό Ρούσβελτ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων) ενώ σύμφωνα και με τη σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 – 7 μήνες.

Η οδός Ασκληπιού θα λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, η οδός Ασκληπιού μονοδρομείται σε όλο το μήκος του έργου δημιουργώντας μία λωρίδα κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης (πλάτους 3 μ) με δυνατότητα να κινηθούν όλα τα οχήματα.

Εφαρμόζεται ανώτερο όριο ταχύτητας 20χλμ/ώρα ενώ γενικά, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση σε όλα τα τμήματα της οδού που δεν είναι διαμορφωμένα για χώροι στάθμευσης. Σε ό,τι αφορά στις θέσεις στάθμευσης, ανά τμήμα, η μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις (εσοχές στάθμευσης κ.λπ.) σε κάθε τμήμα της οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass