«Η επάρκεια νερού προστασία για την υγεία και το περιβάλλον»

*Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ * ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:16

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τυρνάβου (ΔΕΥΑΤ). Με αφορμή αυτή την επέτειο αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που τιμάται σήμερα 22 Μαρτίου, η επιχείρηση διοργάνωσε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, σε συνεργασία με τα σχολεία του Τυρνάβου επετειακή και ενημερωτική ταυτόχρονα εκδήλωση με τίτλο: «Παγκόσμια Ημέρα Νερού – 30 χρόνια ΔΕΥΑ Τυρνάβου».

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρος Τσαγκαράκος, ενώ αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Στην ομιλία του ο κ. Σαρχώσης αφού αρχικά έκανε μια αναφορά στο νερό σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια, βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό, σημείωσε: «Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος των ΔΕΥΑ και εν προκειμένω της ΔΕΥΑ Τυρνάβου να διαχειριστούν τους υδάτινους πόρους για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του 21ου αιώνα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θεωρεί ότι απαιτείται να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί μία βιώσιμη πολιτική νερού και να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στις προσδοκίες των πολιτών.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θεωρεί πως η παροχή υπηρεσιών στον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Να διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή των υπηρεσιών της. Να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να σέβεται το περιβάλλον. Να στηρίζει και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.

Να εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή».

Ακολούθησε ομιλία από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό με θέμα: «Το νερό πηγή ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης για τον Δήμο Τυρνάβου» καθώς και του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου με θέμα: «Έργα υποδομής της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου».

Αμέσως μετά προβλήθηκε η νέα ταινία του ΕΠΑΛ Τυρνάβου «Όλα είναι νερό», ενώ το ΓΕΛ Τυρνάβου παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή με τίτλο «Το Μάτι Τυρνάβου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κεντρική ομιλία του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρου Τσαγκαράκου με θέμα: «Παρελθόν – παρόν και μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου» .

Ο κ. Τσαγκαράκος αναφέρθηκε στην ιστορία της ΔΕΥΑΤ που συστάθηκε το 1989 και στις υποδομές της σε ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς και αντιπλημμυρικά έργα.

Επίσης αναφέρθηκε στον στόχο της επιχείρησης που είναι: «Η Διαχείριση των υδατικών πόρων. Η σημασία του οικολογικού αποτυπώματος.

Η σπουδαιότητα του ενεργειακού αποτυπώματος. Η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου

με την ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης του περιβάλλοντος και των υδατικών πόρων, σε συνάρτηση με τα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής τον ποταμών της περιοχής για το νερό που είναι ένα αγαθό κοινό για όλους και όχι για εμπορευματοποίηση και αλόγιστη χρήση. Μόνο με την κοινή περιβαλλοντική προσέγγιση θα μπορέσουμε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά στον αέναο υδρολογικό πλούτο της περιοχής μας. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον ότι το νερό δεν πρέπει να το αναζητούμε όταν το έχουμε σπαταλήσει αλλά να το «αειφορούμε» για να έχει αέναη επαρκή κοινή ωφέλεια».

* Τέλος, τιμήθηκαν για την πολύτιμη και πολυετή τους προσφορά στην επιχείρηση και έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί οι: Στέργιος Τζιντζιόβας, τέως γενικός διευθυντής και Αλέκος Νικητίδης, Βασίλειος Μαρκούλης, Γεώργιος Κατσαούνης, Κυριάκος Πέρπερας, Γεώργιος Καρανίκας, Θωμάς Βουλγαρούλης, Θωμάς Κεραμάς, Χρήστος Θεοδοσίου και Ευάγγελος Ζυγογιάννης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι πρώην δήμαρχοι και π. πρόεδροι της ΔΕΥΑ κ. Αναστασία Ψύρρα και κ. Δημήτρης Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας κ.ά.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass