ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΠΟΣΟ 2.500.000 ΕΥΡΩ

Αντιπλημμυρική προστασία στον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 16:29

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Τυρνάβου με την εξασφάλιση άλλων 2.500.000 ευρώ από τον Δήμο Τυρνάβου. Ακόμη ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τους πολίτες του Δήμου.


Πρόκειται για την ένταξη του έργου Συμπλήρωση Δικτύων Αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδοµές αντιπληµµυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζηµιών από φυσικές καταστροφές», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VI, του Προγράµµατος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Αντικείμενο των εργασιών είναι η κατασκευή δικτύων αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, στους οικισμούς του Δήμου Τυρνάβου που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος της Θεσσαλίας και είναι άμεσο το πρόβλημα εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων σε εύρος 100ετίας.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 5.600 μέτρα αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένες τσιμεντοσωλήνες. Επίσης 800 μέτρα αγωγός ομβρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, φρεάτια επίσκεψης - ελέγχου αγωγών ομβρίων και φρεάτια υδροσυλλογής όμβριων υδάτων.
Με την κατασκευή των έργων κατασκευής δικτύων ομβρίων στους οικισμούς του Δήμου Τυρνάβου επιτυγχάνεται η προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων, η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, 25.000 κατοίκων με την προστασία του Περιβάλλοντος, φυσικού και ανθρωπογενούς, και την αειφορία των υδάτινων πόρων της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου.
Μετά την ολοκλήρωση της πράξης, θα είναι πλήρως προστατευμένοι από πλημμυρικά φαινόμενα οι οικισμοί του Δήμου Τυρνάβου που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος της Θεσσαλίας. Η πράξη θα γίνει πλήρως λειτουργική και τα αποτελέσματά της θα γίνουν βραχυπρόθεσμα ορατά στην προστατευόμενη περιοχή και θα υπάρχει πλήρης θωράκιση των οικισμών για την αντιμετώπιση πλημμυρών από θεομηνίες. Το φυσικό αντικείμενο του έργου βασίζεται σε μία ολιστική προσέγγιση επίλυσης ιεραρχημένων προβλημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών και την εδραίωση κοινής πολιτικής και συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας. Επίσης, υπάρχει ενιαία δράση σε όλη την έκταση των ρεμάτων στις περιοχές που υπάρχουν δυνητικοί σοβαροί κίνδυνοι πλημμύρας ή είναι πιθανόν να σημειωθεί πλημμύρα και χαρακτηρίζεται από τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα της παρέμβασης και την αρχή της εγγύτητας.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης εκφράζει την ικανοποίησή του για την έγκριση στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του ΥΠ.ΕΣ., ενός έργου που θωρακίζει τις πόλεις και τους οικισμούς του Δήμου από θεομηνίες και πλημμυρικά φαινόμενα. Το χαρακτήρισε ως έργο ζωής που υπερασπίζεται την καθημερινότητα του πολίτη σε χρονικό ορίζοντα εκατονταετίας.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1