Βγήκε να περπατήσει και χάθηκε από προσώπου γης

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ 59ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ – ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 22:00
Η Βασιλική Σιλεβίστα Η Βασιλική Σιλεβίστα

Στα τυφλά κινούνται οι έρευνες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της 59χρονης Βασιλικής Σιλεβίστα – Κουκουνασούλη, που  αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες πλέον.

Η 59χρονη βγήκε από το πατρικό της σπίτι στη Λάρισα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου, προκειμένου να περπατήσει – όπως δήλωσε τηλεφωνώντας σε φίλη της στη Λαμία- και από τότε χάθηκε από προσώπου γης. 

Η 59χρονη, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έφυγε…. «πρόχειρα» παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της αφήνοντας δηλαδή το πορτοφόλι με τα ατομικά της έγγραφα αλλά και τα χρήματά της, στο σπίτι που βρέθηκε τακτοποιημένο.

Μια «ανεξήγητη» εξαφάνιση – μυστήριο αφού η αστυνομική έρευνα μετά και την εξέταση των τηλεφωνικών επαφών, επιβεβαίωσε επίσης και τα λεχθέντα, συγγενών και φίλων. Ό,τι και αν συνέβη, συνέβη στο μισάωρο από τις 7 παρά τέταρτο, που η 59χρονη έκανε την τελευταία κλήση στη φίλη της, μέχρι τις 7 και τέταρτο που τηλεφωνικά την  αναζητούσαν οικείοι της, όπως είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν και το κινητό τηλέφωνο έδειχνε απενεργοποιημένο.

Το κινητό τηλέφωνο της 59χρονης νέκρωσε, οπτικό υλικό που να καταγράφει την κίνησή της δεν βρέθηκε στη γύρω περιοχή ενώ χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν και οι πολυήμερες έρευνες αστυνομικών, πυροσβεστών και ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ και στις δύο κοίτες του Πηνειού Ποταμού εξετάζοντας το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

Η εξαφάνιση της 59χρονης δηλώθηκε στην αστυνομία, την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, από οικείους της που μάταια την αναζητούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η 59χρονη Βασιλική Σιλεβίστα που κατοικεί στη Λαμία με τον σύζυγό της, βρέθηκε στη γενέτειρά της τη Λάρισα προκειμένου –σε συμφωνία με συγγενικά της πρόσωπα- να διευθετήσει θέμα που αφορούσε στην υπερήλικη μητέρα της.

Όπως και έγινε, με την 59χρονη αφού συνέφαγε -το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής- με τον αδελφό της στο σπίτι του επέστρεψε στο πατρικό τους στη συνοικία του Ιπποκράτη. Στις 7 παρά τέταρτο, το ίδιο απόγευμα, η 59χρονη επικοινωνεί τηλεφωνικά με φίλη της στη Λαμία και – σύμφωνα με πληροφορίες – φέρεται ειπούσα πως «δεν αισθάνεται καλά» και για τον λόγο αυτό θα έβγαινε «να περπατήσει». 

Αφήνοντας στο σπίτι, που βρέθηκε τακτοποιημένο,  όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο ποσό που είχε μαζί της ερχόμενη από τη Λαμία αλλά και το πορτοφόλι με τα ατομικά της έγγραφα που ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε σε περίπτωση που «σχεδίαζε» να εξαφανισθεί.

Η 59χρονη πήρε μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο ενώ ο τρόπος που έφυγε από το σπίτι δηλώνει πως δεν είχε προσχεδιάσει κάτι, με τους συγγενείς να δηλώνουν ξαφνιασμένοι από την εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο εγνωσμένο πρόβλημα.

Η οικογένεια του αδελφού της, όπως από το μεσημεριανό γεύμα είχαν συμφωνήσει, την αναζήτησε (και) τηλεφωνικά αλλά το κινητό τηλέφωνο της 59χρονης δεν απαντούσε, ενώ ένα τέταρτο μετά τις 7 το απόγευμα, είχε απενεργοποιηθεί.

Οι οικείοι ανησυχούν που η 59χρονη δεν απαντά και την επομένη το πρωί και έτσι ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ. και τους υπόλοιπους συγγενείς. Με την αστυνομία ερευνώντας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες  να επιβεβαιώνει  τα όσα δήλωσαν συγγενείς και φίλοι.

Η έρευνα ωστόσο για τον εντοπισμό της 59χρονης κινείται στα τυφλά καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστο οπτικό υλικό ενώ μετά την  τελευταία κλήση, «έσβησε» παράλληλα και το στίγμα του τηλεφώνου.  Άκαρπες αποδείχθηκαν και οι έρευνες αστυνομικών, πυροσβεστών και ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ, τόσο την εσωτερική όσο και στην εξωτερική κοίτη του Πηνειού. 

ΕΚΚΛΗΣΗ

Η οικογένεια της Βασιλικής Σιλεβίστα – Κουκουνασούλη, που ζει ώρες αγωνίας, απευθύνει εκ νέου έκκληση για τον εντοπισμό της. Η 59χρονη όταν έφυγε από το σπίτι της, από την οδό Ακρωνος 9 στον  Αγ. Χαράλαμπο, φορούσε λευκή μπλούζα, μαύρο παντελόνι, καφέ – λαδί μπουφάν και μαύρα παπούτσια. Η οικογένειά της ανησυχεί για τη ζωή της και για τον λόγο αυτό απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο, να επικοινωνήσουν ή με την ΕΛ.ΑΣ. (στον τριψήφιο αριθμό  100) ή με την οικογένεια στα κινητά τηλέφωνα 6976-063667 και 6988-167522.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass