«Τσίμπησαν» στα σύνορα τους ληστές του Αμπελώνα

«ΣΚΛΗΡΟΙ» ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΕΖΗ ΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 22:10

Στην ελληνοαλβανική μεθόριο συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα, με βάση διεθνή εντάλματα σύλληψης, δύο Αλβανοί υπήκοοι που αναζητούνταν για τη συμμετοχή τους στη ληστεία σε βάρος 53χρονου επιχειρηματία, τον Αύγουστο του 2018, στον Αμπελώνα αποσπώντας αδιευκρίνιστο – μεγάλο κατά φημολογία - χρηματικό ποσό.

Οι δύο συλληφθέντες, 35 ετών αντίστοιχα, από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούνται «σκληροί» κακοποιοί καθώς έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ φέρονται επίσης ως εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών, ληστειών και σύστασης συμμορίας αφού από δικαστικές αρχές, διαφόρων περιοχών της χώρας έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά από πολύμηνη έρευνα, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου εξιχνίασε την υπόθεση και, με ξεχωριστές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Γιάννουλη και Λάρισα (σ.σ. από τους πέντε συνολικά δράστες της ληστείας) συνέλαβαν τρεις Αλβανούς υπηκόους ενώ δεν βρέθηκαν οι δύο «σκληροί» που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι διέφυγαν στη χώρα τους.

Εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε προχθές τα ξημερώματα, με τους δύο σκληρούς κακοποιούς να εισέρχονται πεζή από «μονοπάτι» στην Ελλάδα περνώντας δηλαδή παράνομα τα σύνορα στην ελληνοαλβανική μεθόριο, συνοδευόμενοι από τρίτο ομοεθνή τους ο οποίος επίσης αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά για υποθέσεις που δεν συνδέονται με τη ληστεία του Αμπελώνα.

Εκεί όπου τους ανέμεναν άλλοι τρεις συνεργοί τους σε αυτοκίνητα των οποίων επιβιβάστηκαν για να συλληφθούν τελικά στην Εγνατία οδό. Μάλιστα κατά των έλεγχο των αστυνομικών που τους παρακολουθούσαν στη διαδρομή, επέδειξαν πλαστογραφημένες ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες , δελτία ταυτότητας αλλοδαπού και αλβανικά διαβατήρια καθώς αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. με βάση και διεθνή εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους μετά την εγκληματική τους δράση στην Ελλάδα.

Τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτοποιήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τους δύο κακοποιούς ενώ μεθαύριο πρόκειται να τους οδηγήσουν ενώπιον του Ανακριτή.

«ΦΕΡΤΟΙ»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι δύο συλληφθέντες στα σύνορα λήστεψαν τον 53χρονο επιχειρηματία, «κατά παραγγελία» των «ντόπιων» ομοεθνών τους που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, σε Λάρισα και Γιάννουλη.

Από την αστυνομία εκτιμάται πως οι δύο σκληροί κακοποιοί ήρθαν στον Αμπελώνα μόνο για τη ληστεία αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχαν αποφυλακισθεί αλλά ουδέποτε τήρησαν τους περιοριστικούς όρους ενώ μετά τη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο διέφυγαν στη χώρα τους, έχοντας «τσεπώσει» τα μετρητά της ληστείας.

Το παράδοξο είναι πως ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζονται σκληροί κακοποιοί, κατά τη ληστεία στον Αμπελώνα αποδείχθηκαν… ιδιαίτερα ευγενικοί σε βαθμό μάλιστα, φεύγοντας να «διαπραγματεύονται» με τα θύματά τους σε ποιο δωμάτιο θα τους κλειδώσουν.

Είχε προκαλέσει εντύπωση επίσης το γεγονός ότι φεύγοντας από το σπίτι πήραν ένα από τα αυτοκίνητα της οικογένειας το οποίο κλείδωσαν και… «παρκάρισαν» σε αγροτική περιοχή του Βρυοτόπου (κοντά στη χωματερή) όταν από παλιότερες υποθέσεις είναι γνωστό ότι οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους καίνε το αυτοκίνητο διαφυγής.

ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Ήταν 4 τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2018 όταν οι τρεις ληστές αναρριχήθηκαν στον 2ο όροφο και από το παράθυρο του μπάνιου εισήλθαν στο σπίτι αιφνιδιάζοντας την οικογένεια του 53χρονου επιχειρηματία που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι ληστές φορώντας γάντια, κουκούλες και κρατώντας πιστόλια, πήγαν πρώτα στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο 53χρονος και η σύζυγός του και τους ξύπνησαν ζητώντας τα χρήματα. Στη συνέχεια ξύπνησαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, ενώ το τρίτο αγόρι, το ξύπνησε η ίδια η μητέρα του για «να μην τρομάξει», καθότι ανήλικο.

Οι ληστές απαίτησαν τα χρήματα που φαίνεται -άγνωστο πώς- να γνώριζαν πως υπήρχαν στο σπίτι διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πειράξουν κανένα μέλος της οικογένειας. Όπως και έγινε, με τους δράστες να φεύγουν από το σπίτι παραλαμβάνοντας το βαλιτσάκι με τα χρήματα. Η απόφαση του επιχειρηματία να τους παραδώσει τα χρήματα, εκτιμάται πως αποδείχθηκε σωτήρια για την οικογένειά του.

Οι δράστες αποδείχθηκαν διαλεκτικοί αφού δέχθηκαν την παράκληση των θυμάτων τους να μην τους κλειδώσουν στο μπάνιο αλλά σε ένα παιδικό δωμάτιο από το οποίο κατάφεραν να βγούνε αργότερα και να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ.

Οι τρεις ληστές χωρίς να ασκήσουν στη συνέχεια σωματική βία, παρά μόνο όταν μπήκαν στο σπίτι όπου φίμωσαν τον 53χρονο για να μην αντιδράσει όταν τον ξύπνησαν, διέφυγαν έχοντας κλέψει ένα από τα αυτοκίνητα της οικογένειας. Το οποίο εγκατέλειψαν στον δρόμο προς τη Γυρτώνη, κοντά στη χωματερή του Μαυρόλιθου (ΧΥΤΑ) αφού το στάθμευσαν κανονικά και μάλιστα το κλείδωσαν ωσάν δικό τους.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Μετά από έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία και των πέντε δραστών και στις 13 Δεκεμβρίου 2018 με παράλληλες επιχειρήσεις, συνέλαβαν τους τρεις από αυτούς, έναν στην Αθήνα, έναν στη Γιάννουλη και έναν στη Λάρισα.

Στο σπίτι του συλληφθέντα στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.000 ευρώ, όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν οι δράστες στη Λάρισα, όπως κατασχέθηκε και ένα από τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες την ημέρα της ληστείας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass