Συνεργασία για τα αδέσποτα

ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 22:00

Στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αφορά η σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το φιλοζωϊκό σωματείο «Σύλλογος Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», η σύναψη της οποίας αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, που συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου.

Ο Δήμος Λαρισαίων, σημειώνοντας την «ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων αλλά και στη δημόσια υγεία και ασφάλεια και προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων» προχωρά στη συμφωνία - διετούς διάρκειας - με τους «Αδέσποτους Εθελοντές» σύμφωνα με τη νομοθεσία ευελπιστώντας η συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, καθώς αντικείμενο της σύμβασης «είναι η συνεργασία για την περισυλλογή, τη σήμανση και καταγραφή των ζώων, τον αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση, την προώθησή τους για υιοθεσία».

ΣΥΜΒΑΣΗ

Σκοπός της προς υπογραφή σύμβασης είναι «κατά κύριο λόγο η συμβολή του φιλοζωικού σωματείου στο έργο του Δήμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου Λάρισας, η προστασία και η φροντίδα για την ευζωία αυτών και η ενημέρωση, με κάθε τρόπο, των κατοίκων του Δήμου, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον νόμο 4039/2012 στην περίπτωση παράβασης των διατάξεων του και γενικώς στην ανάγκη επίδειξης σεβασμού στη ζωή με όποια μορφή και σχήμα».

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Το φιλοζωικό σωματείο, σημειώνεται στη σύμβαση, «θα καταβάλει προσπάθεια να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων: Με περισυλλογή αδέσποτων ζώων που δεν έχουν περισυλλεχθεί από το Δημόσιο Κυνοκομείο Λάρισας και ως εκ τούτου δεν έχουν σημανθεί, καταγραφεί, αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί, με σκοπό τη σήμανση και καταγραφή, τον αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και τη στείρωση αυτών, καθώς και την προώθησή τους για υιοθεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το κόστος περισυλλογής, μεταφοράς σε ιδιωτικές κτηνιατρικές κλινικές, καθώς και σήμανσης, αποπαρασίτωσης, εμβολιασμού και στείρωσης αυτών των ζώων βαρύνει το φιλοζωικό σωματείο και συγκεντρώνεται από δωρεές προς το φιλοζωικό σωματείο.

Ανάληψη αδέσποτων ζώων που έχουν ήδη περισυλλεχθεί από το Δημόσιο Κυνοκομείο Λάρισας και ως εκ τούτου έχουν ήδη σημανθεί, καταγραφεί, αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί στειρωθεί και επανενταχθεί, με σκοπό την προώθησή τους για υιοθεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό» σημειώνεται στη σύμβαση όπου αναλυτικά περιγράφεται πως θα υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προβλέπεται επίσης ότι τα ζώα θα καταχωρούνται στη "Βάση Δεδομένων Σήμανσης και Καταγραφής των Ζώων Συντροφιάς και των Ιδιοκτητών τους" με προσωρινό ιδιοκτήτη καταρχάς τον Δήμο. Αμέσως ο Δήμος θα παραχωρεί το ζώο στο φιλοζωικό σωματείο και, όταν το φιλοζωικό σωματείο βρει κατάλληλο φυσικό πρόσωπο ή άλλο φιλοζωϊκό σωματείο για υιοθεσία του ζώου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα παραχωρείται το ζώο σε αυτό με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας αλλαγής ιδιοκτησίας.

Γίνεται μνεία ότι «η υπογραφή δήλωσης αλλαγής ιδιοκτησίας μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με πληρεξούσιο βέβαιης χρονολογίας, από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη, το οποίο σε περίπτωση που έχει εκδοθεί στην αλλοδαπή σε χώρες συμβαλλόμενες στη Σύμβαση της Χάγης φέρει την προβλεπόμενη από τη Σύμβαση επισημείωση».

Στον Δήμο «θα τηρείται αρχείο εισερχομένων - εξερχομένων ζώων για όσα αδέσποτα ζώα περισυλλέχθηκαν από το φιλοζωικό σωματείο και προσκομίστηκαν στο κυνοκομείο του Δήμου, με ατομική καρτέλα για κάθε ένα από αυτά, με τον αριθμό της ηλεκτρονικής του σήμανσης και στην οποία περιγράφεται το ιστορικό του ζώου, οι κτηνιατρικές πράξεις στις οποίες υποβλήθηκε, η φαρμακευτική αγωγή του και οι διάφορες εξετάσεις τις οποίες έκανε».

Περιγράφονται τέλος αναλυτικά οι διαδικασίες σήμανσης και αναγνώρισης κάθε ζώου συντροφιάς όπως και θέματα στείρωσης, υιοθεσίας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass