«Να συμβάλω στην πολιτιστική αναγέννηση της πατρίδας μας»

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 22:08

«Επιθυμώ να στηρίξω με τη δράση μου εντός κι εκτός Ελλάδας τον πολιτισμό, την τέχνη και τις γυναίκες κάθε ηλικίας» υποστήριξε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Πέγκυ Σταθακοπούλου, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά σ’ αυτό που ονειρεύομαι» ανέφερε η Πέγκυ Σταθακοπούλου και εξήγησε γιατί αποδέχτηκε «την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε Έλληνα Πολίτη να συνδράμει με τις δυνάμεις του στην ανόρθωση της χώρας. Με συγκίνησε αυτό το κάλεσμα και με κινητοποίησε ουσιαστικά» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά σ’ αυτό που ονειρεύομαι. Με δυνατή παρουσία και εμπεριστατωμένο λόγο στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας. Πιστεύω πως στόχος μας πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της συνείδησης ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια κοινότητα. Όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας και όλοι χρειάζεται να δράσουμε από κοινού».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Σταθακοπούλου μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη Λάρισα, καθώς όσες φορές επισκέφθηκε την πόλη, το κοινό την αγκάλιασε κι έδειξε την αγάπη του για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, ενώ στη συνέχεια η γνωστή ηθοποιός έδωσε έμφαση στην ανάδειξη -μέσω Πολιτισμού- των αρχαίων και σύγχρονων μνημείων της χώρας, αλλά και πώς -μέσω της Ευρωβουλής- μπορεί η χώρα μας να αποκομίσει οφέλη: «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, να αξιοποιήσουμε παντού το σήμα της πολιτιστικής κληρονομίας της Ευρώπης (π.χ. όπως στο Ιστορικό Κέντρο της Ευρώπης), τον θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που ξεκίνησε από τη χώρα μας και την τελευταία φορά που τον αξιοποιήσαμε ήταν το 2006 με την Πάτρα, ενώ η Σαλαμίνα είναι υποψήφια για το 2021 και φυσικά να αναδείξουμε ιστορικά μνημεία της χώρας, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας». Τέλος, όσον αφορά στον προσωπικό της στόχο, η Πέγκυ Σταθακοπούλου ήταν σαφής: ΝΝα επιτύχουμε μια Ένωση της Αλληλεγγύης αλλά και της Διαφοροποίησης. Με περισσότερη Δημοκρατία στην καθημερινή μας ζωή. Με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας. Επιθυμώ όλοι εμείς, να επιλέξουμε το μέλλον μας και να το δημιουργήσουμε!».

Να σημειωθεί ότι την κ. Σταθακοπούλου παρουσίασε στους δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, ο πρόεδρός της Χρ. Καπετάνος, ο οποίος χαρακτήρισε την υποψηφιότητά της «τιμητική για τη ΝΔ, καθώς αποτελεί μια ξεχωριστή πινελιά στο ποιοτικό γαλάζιο ψηφοδέλτιο».

Η κ. Σταθακοπούλου συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass