«Είμαστε η δημοτική αρχή των έργων και των μεγάλων αλλαγών»

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης μίλησε σε εντυπωσιακή συγκέντρωση * Ανακοίνωσε ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού του

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 22:26

Εντυπωσιακή, όπως άλλωστε αναμενόταν, η πρώτη μεγαλειώδης συγκέντρωση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Μέσα σε κλίμα ενότητας και με σεβασμό στον συνδημότη, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης κάτω από έντονα χειροκροτήματα μίλησε για το όραμα και τον στρατηγικό στόχο του συνδυασμού για τον τόπο και για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουμε για να κρατηθούμε όρθιοι σαν κοινωνία. Μίλησε για τον ρόλο που πρέπει να παίξει ο Δήμος Τυρνάβου.

Τον κ. Σαρχώση προλόγισε ο δρ. Αστέριος Παπράς, π. γενικός διευθυντής του Οινοποιείου ενώ στο πάνελ ήταν επίσης ο επί 16 χρόνια καταξιωμένος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτρης Κουγιώνης, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την υποψηφιότητα Σαρχώση. Στο πλευρό του κ. Σαρχώση και η επιτυχημένη π. περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

Ο κ. Σαρχώσης εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη προσέλευση των συνδημοτών του μίλησε για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που είχε μπροστά του σημειώνοντας: «Αυτά ήταν τα ζητήματα που θέσαμε τότε στους πολίτες του Δήμου μας για να μας εμπιστευθούν τις τύχες του και μας εμπιστεύθηκαν γιατί αναγνώρισαν σε μας ότι είχαμε στόχους και στρατηγική για να τα επιτύχουμε.

Είχαμε το ήθος και την αξιοπιστία για να κλείσουμε πληγές του παρελθόντος, να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού για να ξεπεράσουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, με επώδυνες συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας, την πιο δύσκολη κοινωνικά περίοδο της μεταπολιτευτικής μας ζωής».

Επίσης ο δήμαρχος Τυρνάβου αναφέρθηκε στα Διαδημοτικά Σφαγεία, στα σχολεία, στη διακοπή του τέλους 80% στη ΔΕΥΑΤ, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αναφορά έκανε στον πρωτογενή τομέα σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αμβικούχων και τον Αγροτικό Σύλλογο αλλά και με τη συνδρομή και επιστημονική στήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, ένας εξ αυτών είναι ο Στέλιος Παπράς, με συνεχείς παρεμβάσεις σε περιφερειακό, αλλά και κεντρικό επίπεδο, με συγκρούσεις, συνεχή δράση και επιστημονικό εξοπλισμό, έγινε κατορθωτή η εξεύρεση λύσης. Τώρα απομένει να νομοθετηθεί το πλαίσιο της απόσταξης, με στόχο τη στήριξη του αμπελουργού καλλιεργητή.

ν και την αύξηση της απόδοσης της ανακύκλωσης, γίνεται πραγματικότητα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που έχουμε εκπονήσει.

Γιατί πρέπει να το πούμε η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της αυτοδιοίκησης, με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας και η διαχείριση πρέπει να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και η διαχείριση του νερού.

Το φυσικό αέριο είναι γεγονός στην πόλη του Τυρνάβου και πολύ σύντομα στην πόλη του Αμπελώνα. Είμαστε η πρώτη θεσσαλική πόλη στην οποία εγκαταστάθηκε ο πρώτος σταθμός αποσυμπίεσης αερίου (CNG). Ήταν μια συλλογική προσπάθεια στην οποία ο Δήμος Τυρνάβου πρωτοστάτησε για να γίνει πραγματικότητα. Σπάσαμε την ενεργειακή απομόνωση, αλλάζοντας την ενεργειακή αγορά προσφέροντας φθηνή και καθαρή ενέργεια ως όρο ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Σαρχώσης μιλώντας στο κατώφλι μιας νέας εποχής τόνισε ότι ο Δήμος Τυρνάβου καλείται να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα όπως :

-Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Αμπελώνα και τον βιολογικό Αμπελώνα.

- Το αποχετευτικό δίκτυο Δαμασίου και τον βιολογικό Δαμασίου.

-Έργα αντικατάστασης παλαιών αγωγών ύδρευσης στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα και στους οικισμούς Δένδρων και Πλατανουλίων.

-Σύστημα γεννητριών στον Αμπελώνα για την αντιμετώπιση των διακοπών της ΔΕΗ.

-Σύστημα τηλεμετρίας για την αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και την κατάρτιση του ισοζυγίου νερού, δηλαδή να ξέρουμε πόσο νερό αντλούμε για ύδρευση και πού το καταναλώνουμε.

-Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 500 KWp και Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιοστερεών.

-Αντιπλημμυρικά έργα σε διάφορες περιοχές του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής από πλημμύρες

-Εκπόνηση σχεδίων ασφάλειας νερού στον δήμο με στόχο την επάρκεια, ποιότητα και αειφορία των υδατικών πόρων της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων την περίοδο 2019 – 2024, πραγματικά η ΔΕΥΑΤ θα είναι μια άλλη Δημοτική Επιχείρηση και σε συνδυασμό με την επικείμενη στελέχωσή της, θα συνεχίσει να επιτελεί ένα έργο χρήσιμο και απαραίτητο για τη ζωή μας.

Και ο δήμαρχος Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης κατέληξε:

«Όλοι αυτή την ώρα που είχα την προσοχή σας και σας ευχαριστώ πραγματικά, δεν υποσχέθηκα τίποτα που δεν υλοποιείται, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ούτε μια φορά το ΘΑ. Γιατί αυτή τη φορά βρίσκομαι μπροστά σας, για να μιλήσω για έργα που αλλάζουν τη ζωή μας και υλοποιούνται, είμαι εδώ μπροστά σας για να πω πως τα επόμενα χρόνια, ο Δήμος Τυρνάβου θα εκτελέσει έργα ύψους 17.600.000 ευρώ και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θα υλοποιήσει έργα ύψους 26.567.200 ευρώ, είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές της περιοχής.

Για λόγους που ανέφερα δικαιούμαι να ζητώ να συνεχίσω, να συνεχίσουμε μαζί με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, με τη στήριξη που μας δίνεται με την εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες του Δήμου μας στις 26 Μαΐου

ζητώ μια καθαρή εντολή να συνεχίσω».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κλείνοντας την εντυπωσιακή αυτή συγκέντρωση ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος των μελών του συνδυασμού του:

ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ ΖΩΗ, ΒΙΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΒΛΑΧΑΒΑ-ΖΥΓΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ), ΓΑΝΟΣ-ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΚΑΜΠΛΕΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΚΟΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΚΟΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΡΕΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΜΗΤΖΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΦΑΝΗ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΥ-ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΜΑΚΗΣ), ΚΑΦΦΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΕΡΑΜΑ-ΔΕΛΗΝΑΣΙΟΥ ΖΩΗ, ΚΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΑΚΗ-ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΓΙΟΥΛΑ, ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΑΓΚΙΟΛΗ-ΜΠΙΛΙΟΥ ΦΑΝΗ, ΛΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΕΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΜΙΝΑΣΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΑΟΥΜ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΝΙΤΣΙΚΑΣ ΑΔΑΜΟΣ, ΝΤΑΛΑ ΚΑΣΙΑΝΗ, ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΑ ΤΑΣΟΥΛΑ, ΝΤΑΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΝΤΑΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΤΙΜΟΥ ΣΜΑΡΩ, ΝΤΟΝΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΟΥΛΑΝΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ (ΣΥΛΑΣ), ΠΑΙΔΗ-ΜΟΡΑ ΕΦΗ, ΠΑΪΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗ-ΠΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΠΛΙΑΜΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, ΠΟΤΟΥΛΑ-ΜΠΕΛΛΟΥ ΡΟΥΛΑ, ΣΑΚΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΣΙΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΙΣΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ (ΣΜΑΡΩ), ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΣΚΟΥΠΡΑ-ΖΕΡΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΟΥΡΛΑΤΖΗ-ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΡΟΥΛΑ), ΣΤΑΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΤΑΡΑΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΑΧΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΖΑΡΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΟΚΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΣΙΟΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΦΑΣΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΕΡΦΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΑΛΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΨΥΡΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass