Σχολεία της Λάρισας πήγαν πλατεία…

-…ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ * -ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:31
Στιγμιότυπα από τα εργαστήρια των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου Στιγμιότυπα από τα εργαστήρια των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου

Μαθητές σχολείων της Λάρισας κατέκλυσαν χθες την Κεντρική και την πλατεία Ταχυδρομείου, αναπτύσσοντας εκπαιδευτικές δράσεις, και κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία εξωστρέφειας της μαθητικής κοινότητας, εκτός ορίων σχολικών συγκροτημάτων.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του μαθητόκοσμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο κέντρο της Λάρισας, καθώς «ζωντάνεψε» την καθημερινότητά της και παράλληλα έδωσε μαθήματα στους μεγαλύτερους…

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού, διοργάνωσε για τρίτη χρονιά την εκδήλωση «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία 2019».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν από ομάδες μαθητών ευρεσιτεχνίες, που δημιούργησαν σε προγράμματα στα σχολεία τους, όπως ηλιακούς συλλεκτήρες, «Drones», εργαστήρια πειραμάτων, θεατρικά δρώμενα κ.ά., ενώ επίσης υλοποιήθηκε δράση με τίτλο “CSI Larissa”, κατά την οποία μαθητές κλήθηκαν να ερευνήσουν και να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα.

Στόχος της δράσης ήταν η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής, καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.

Τους μαθητές επισκέφθηκαν στον χώρο της πλατείας και συνεχάρησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης. Τον συντονισμό της είχε αναλάβει ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας κ. Νάκος.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Υπαίθρια μαθήματα ανακύκλωσης συσκευασιών πραγματοποίησαν χθες μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία, τα οποία οργάνωσαν η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το ΣΚΑΪ.

Με τη λήξη της δράσης κληρώθηκαν δύο ποδήλατα για τους συμμετέχοντες μαθητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass