Οταν οι δρόμοι μένουν δίχως… όνομα

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 22:11

Η αγωνία του επισκέπτη, η έρευνα των μεταφορέων, η καλαισθησία της πόλης και οι νέοι οδοδείκτες

«Συγγνώμη, αυτή είναι η οδός Κουμουνδούρου;».

«Όχι, η επόμενη αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Ρωτήστε παρακάτω…».

Και κάπως έτσι, κάνοντας πράξη το γνωστό ρητό περί ερωτήσεων και άφιξης στην πόλη, βρίσκει ο επισκέπτης αυτό που ψάχνει.

Περί οδοδεικτών το ανάγνωσμα και περί πινακίδων με αριθμούς, ο λόγος.

Σαν βρεθείς στο κέντρο της Λάρισας και δεν έλκεις έστω τουλάχιστον την καταγωγή σου από τη θεσσαλική πρωτεύουσα, είναι αλήθεια πως θα δυσκολευτείς κομματάκι να βρεις τον δρόμο που ψάχνεις, εάν δεν χρησιμοποιείς την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων. Εάν δηλαδή προσπαθήσεις με τον απλό παραδοσιακό τρόπο να βρεις τον δρόμο που αναζητάς.

Σε πολλές γωνίες από το κέντρο της Λάρισας απουσιάζουν οι μπλε πινακίδες με την ονομασία των οδών. Αυτό, σύμφωνα με τους παλιούς έμπορους, συνέβη με την πάροδο των ετών, καθότι διάφοροι καταστηματάρχες καθώς ανακαίνιζαν τα καταστήματά τους αποφάσιζαν για λόγους αισθητικής να μην τις ξανατοποθετήσουν στις θέσεις τους. Αυτό το έβρισκαν οι επόμενοι καταστηματάρχες και η απουσία τους έγινε συνήθεια.

Ανάλογη τακτική ακολουθήθηκε και σε αρκετές πολυκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου όσον αφορά στις πινακίδες με τους αριθμούς.

«Το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να δώσουμε μια λύση σ’ αυτό» μας εξηγεί ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης «Η λύση ήρθε σε πρώτο βαθμό μέσω του ΣΒΑΚ. Οδοδείκτες τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σταυροδρόμια έτσι ώστε ο πολίτης και κυρίως ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και σίγουρα».

Οι συγκεκριμένες πινακίδες σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν τα ονόματα των πάρκων ή άλλων σημαντικών κτιρίων, τις ονομασίες των πεζοδρόμων αλλά και τους αριθμούς των κτιρίων σε κάποιον δρόμο. Πράγματα ιδιαιτέρως χρήσιμα που σύμφωνα με τον κ. Σούλτη θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο κέντρο στο μέλλον.

«Για εμάς που δουλεύουμε με τις οδούς και τους αριθμούς είναι κάτι που μας δυσκολεύει σε αρκετές περιπτώσεις. Ευτυχώς όμως με την εμπειρία και την καθημερινή εργασία εξοικειωνόμαστε» εξηγεί στην «ΕτΔ» εργαζόμενος στον τομέα των μεταφορών και διανομών.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον επισκέπτη να βρίσκει με μεγάλες πινακίδες τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Ακόμα όμως πιο σημαντικό είναι να βρίσκουμε και τους μικρούς δρόμους που ψάχνουμε ειδικά στο δίκτυο των πεζοδρόμων» προσθέτει τη δική του εκτίμηση γονέας φοιτητή στη Λάρισα που επισκέπτεται συχνά την πόλη για ευνόητους λόγους.

 

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass