Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 15:03

Το πρόγραμμα λειτουργιών του κ. Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα ακολουθιών του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ανακοίνωσε η Μητρόπολη, ως εξής:

-Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος, ενώ στις 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Αχράντων Παθών και της Σταυρώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

-Αύριο Μεγάλη Παρασκευή πρωί θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Στις 4 μ.μ. θα τελέσει την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου Θρήνου στο νέο Κοιμητήριο Λαρίσης και στις 7:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

-Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Στις 11 το βράδυ θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

-Την Κυριακή του Πάσχα στις 19:00 θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

----------

Η περιφορά του Επιταφίου στο Συκούριο

Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή (26-4-2019) και ώρα 19.30 θα ψαλεί στην εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης Συκουρίου η ακολουθία των Ιερών Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοροστατούντoς τoυ εφημερίoυ του Ναού. Το Θείο Δράμα φέρνει το πένθος και προετοιμάζει για την Ανάσταση. Σε κλίμα κατάνυξης οι πιστοί βιώνουν τα Πάθη του Θεανθρώπου. Η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου περ. Συκουρίου θα ψάλει τα εγκώμια. Στις 21.15 της ίδιας ημέρας θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου από την εκκλησία και θα περάσει από τις οδούς Αγίου Κων/νου, πλατεία Ρ. Φεραίου, Ι.Μακρυγιάννη, 28ης Οκτωβρίου, Β.Τζούκα, Κων/πόλεως, 25ης Μαρτίου, πλατεία Αμβροσίου, Αλ.Παναγούλη, πλατεία Θέμιδος και Αγίου Κων/νου προς την εκκλησία, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Μουσικής Σχολής του Δήμου.

----------

Λειτουργίες του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στο Λιβάδι, στην Ελασσόνα και στην Καλλιθέα θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το πρωί στη Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Λιβαδίου. Το βράδυ στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ελασσόνας.

- Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, το πρωί στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Το βράδυ στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου, το πρωί στη Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Στις 11 το βράδυ, στην Τελετή της Αναστάσεως και στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Την Κυριακή του Πάσχα, στις 7 το απόγευμα στον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου, το πρωί στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας.

----------

Το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στον ναό του Αγίου Γεωργίου Λάρισας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου «ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2019» Θεού θέλοντος και με τις ευχές του Σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ.Ιερώνυμου στο πανηγύρι του Ι.Ν. Μεγαλομ. Αγίου Γεωργίου θα γίνει υποδοχή του Χαριτοβρύτου Ιερού λειψάνου της ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου, εκ του Μητροπολιτικού Ι.Ν.Θ. Αναλήψεως της Ι.Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η υποδοχή θα λάβει χώρα επί της οδού Βόλου και Χανίων τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ι.Ναού μας, των μελών των ενοριακών νεανικών συναντήσεων, των παραδοσιακών τμημάτων, των κατηχητικών σχολείων, των φιλαγίων πιστών η πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Ιερό Ναό, και στα προπύλαια, θα τελεσθεί η Αρτοκλασία. Ακολούθως, εντός του Ι.Ναού, θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού.

----------

Η Ανάσταση στο Κόκκινο Νερό

Στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό η Ακολουθία της Αναστάσεως θα αρχίσει στις 11 μ.μ. με την Ανάσταση να γίνεται όπως και στις περισσότερες εκκλησίες του νομού στις 12 το βράδυ, με τη θεία λειτουργία να ολοκληρώνεται στη 1.30 νυκτερινή. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 7.30 π.μ.

----------

Πανηγυρίζει ο ι.ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ομορφοχώρι

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου. Το πρόγραμμα εορτασμού, ακολουθιών και εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου έχει ως εξής: Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 29 Απριλίου στις 7.30 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου, στις 7:30 π.μ. θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία. Στις 6:45 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Αμέσως μετά 7:45 μ.μ. περίπου, θα γίνει η λιτάνευση των Αγίων λειψάνων και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Eιρήνης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμου και παρουσία ιερού κλήρου, επισήμων και λαού. Συμμετέχουν κατά την περιφορά η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές. Θα γίνει και αρτοκλασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass