Μέρα Σταύρωσης, παράκλησης, συγχώρεσης

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 15:00

Με τη δέουσα κατάνυξη τελέσθηκε σε όλους τους Ι. Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αλλά και σε ολόκληρο τον νομό Λάρισας η Ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης του Κυρίου.

Στον Ι. Ν. του Αγ. Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ενώ με θαυμάσιο τρόπο έψαλαν οι Ιεροψάλτες των ναών την κορύφωση Του Θείου Δράματος, καθώς η Μεγάλη Πέμπτη είναι ημέρα αφιερωμένη στα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και τον θάνατό Του...

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ό εν ύδασι την γήν κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ό των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ό περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ό εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ». «Ήλοις προσηλώθη ό νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της παρθένου. Προσκυνουμέν σου τα πάθη Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν». Ίνα εγώ τω βάθει των παθημάτων σου το ύψος του κράτους σου πιστούμενος κράζω σοι Ζωοδότα Χριστέ, δόξα και τω Σταυρώ, Σώτερ, και τω πάθει σου».

Χθες βράδυ τελέσθηκε ουσιαστικά ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής, στον οποίο αναπαρίσταται το Θείο Δράμα της Σταύρωσης και διαβάστηκαν τα δώδεκα Ευαγγέλια που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού. Ο Σταυρός με τον Εσταυρωμένο Χριστό βγαίνει στις εκκλησίες στα χέρια των ιερέων και ο κόσμος σκύβει με συγκίνηση μπροστά στο Θείο Δράμα. «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...».

ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με συγκίνηση και κατάνυξη αναμένεται να προσέλθουν οι πιστοί στους ναούς της περιοχής τους σήμερα το πρωί για την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως, ενώ το βράδυ θα τελεσθεί η περιφορά του Επιταφίου.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass