Η Μεγάλη Παρασκευή στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 22:06
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων και στους ναούς των χωριών της ευρύτερης περιοχής, από χθες νωρίς το πρωί, για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους, που είχαν στολίσει με ιδιαίτερη φροντίδα από το προηγούμενο βράδυ οι Ενορίες.

Το πρωί έγιναν οι ακολουθίες και ο εσπερινός της Αποκαθήλωσης, ενώ το απόγευμα εψάλησαν τα Εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου.

Στις 9:50 μ.μ. έγινε η έξοδος του Επιταφίου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και αμέσως σχηματίστηκε πομπή διαμέσου των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης, η οποία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, ενώ στις 10 μ.μ. έγινε η συνάντηση όλων των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλης.

Στην εξόδιο ακολουθία στην πλατεία Δημαρχείου παρέστησαν επίσημοι και πλήθος κόσμου που συνόδευσαν στην ταφή του Χριστού.

Σήμερα στις 11:00 μ.μ. θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου. Στις 11:45 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων και στις 12:00 θα ψαλεί η Ανάσταση, όπως και σε όλους τους ενοριακούς ναούς της πόλης και της επαρχίας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass