Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 15:03

Θεία λειτουργία από τον Σύλλογο «Ι. Χρυσόστομος»

Αύριο Δευτέρα, εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» θα πραγματοποιήσει θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (οδός Δαόχου 36 – συνοικία Νεάπολης).

-------

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγ. Θωμά

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης με το εξής πρόγραμμα. Στη σημερινή πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Το απόγευμα στις 18:30 ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση Αγίου Θωμά εν συνεχεία η Λιτανεία της Ιεράς και Χαριτόβρυτου εικόνας του Αγίου στα όρια της ενορίας προς ευλογία και αγιασμό των πιστών και το Ύψωμα του Αγίου.

-------

Αναχωρεί το λείψανο της Αγ. Αικατερίνης

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου με τίτλο «ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2019» με αφορμή την παρουσία για μια εβδομάδα του ιερού λειψάνου της ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου, που ήρθε από τον Μητροπολιτικό ναό Αναλήψεως της Ι.Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σήμερα Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος, η θεία λειτουργία και στις 12:00 μ. θα ακολουθήσει η μικρή λιτάνευση-προπομπή του ιερού λειψάνου της ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, της Πανσόφου και Θαυματουργού.

-------

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγ. Ειρήνης

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον υπόγειο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην περιοχή Χαραυγής Λάρισας. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, και θείου κηρύγματος, ενώ σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7:00 - 10:00 π.μ. (Αστικό Λεωφορείο Νο 11).

-------

Αγρυπνία στον ναό Αγ. Σοφίας

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της Νέας της εν Κλεισούρα σήμερα Κυριακή από τις 9:00 μ.μ έως 12:30 τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτή μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

-------

Πανήγυρη σήμερα στη Ραψάνη

Πανήγυρη προς τιμήν της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Ραψάνης, θα γίνει σήμερα Κυριακή του Θωμά στο Ιερό Ησυχαστήριο του χωριού. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Σήμερα Κυριακή πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-------

Η εορτή του Αγ. Εφραίμ στην Κοιλάδα

Στον καταπράσινο κάμπο της Κοιλάδας της Λάρισας και στο νεοανεγειρόμενο εξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος του χωριού, θα εορταστεί με τη δέουσα λαμπρότητα η εορτή του Αγίου και Ενδόξου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού. Σήμερα το πρωί θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass