«Για να έχει μέλλον ο δήμος πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα που φέρνουν φρέσκιες ιδέες»

* Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 15:58

"Θέλουμε ένα δήμο ενωμένο και δημιουργικό. Ένα δήμο συνεργασίας που θα προνοεί και θα φροντίζει για τον καθένα μας και όλοι μαζί για την κοινή μας πρόοδο.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να βάλουμε νέες ιδέες και προγράμματα για την πρόοδο του τόπου μας", τόνισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Αγγελουσόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «κτήμα BREEZE» στον Πλατύκαμπο.

Ο κ. Αγγελουσόπουλος παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού, προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών του δήμου καθώς και το όραμά του για την ανάπτυξη του Δήμου Κιλελέρ, και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: "Για να έχει μέλλον αυτός ο δήμος, πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε αμαρτωλές συνήθειες του παρελθόντος, που δεν ασπάζονται τη μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες. Αυτοί είναι οι δικοί μου άνθρωποι, οι άνθρωποι με καινούργιες ιδέες και ιδανικά, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο "Νέοι Ορίζοντες"".

Μεταξύ των προτάσεων του συνδυασμού, είναι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας, η ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα, η δημιουργία μόνιμης σκεπαστής δημοτικής αγοράς αγροτικών προϊόντων, η δημιουργία ενός φορέα για την πιστοποίηση και αξιολόγησης καλλιεργειών κ.ά.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αγγελουσόπουλος επισήμανε: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κιλελέρ και ευρύτερα ο Θεσσαλικός κάμπος είναι η έλλειψη υπόγειων αποθεμάτων νερού. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην φτάσουμε στην ερήμωση των χωριών μας.

Πρέπει να κάνουμε στροφή σε νέες καλλιέργειες πιο δυναμικές που ευδοκιμούν στον τόπο μας.

Από τις βασικές θέσεις της παράταξής μας είναι η δημιουργία μόνιμης σκεπαστής δημοτικής αγοράς υπερσύγχρονων προδιαγραφών για την άμεση διάθεση αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς και ομάδες παραγωγών καθώς επίσης και προϊόντων βιοτεχνικής παραγωγής, με άμεση επαφή των παραγωγών με τους καταναλωτές. Οι αγρότες θα λαμβάνουν όλα τα οφέλη από την απευθείας πώληση των προϊόντων τους χωρίς μεσάζοντες.

Επίσης, επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός δημοτικού φορέα με πιστοποίηση και αξιολόγηση για δηλώσεις καλλιέργειας από τον

ΟΠΕΚΕΠΕ, με πρόσβαση στο σύστημα ΟΣΔΕ. Ο φορέας με το όνομα «Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων» θα είναι ένα πολυεργαλείο που θα εξυπηρετεί και θα βοηθά τους δημότες.

Με σωστή τεχνολογική υποδομή και συντονισμό θα ασχολείται με τη συλλογή και επεξεργασία δηλώσεων παραγωγών, προετοιμασία για οποιοδήποτε επίδομα, για σχέδια βελτίωσης, ενημέρωση για διάθεση και διαφήμιση προϊόντων που παράγονται και μεταποιούνται στην περιοχή μας.

Θα ενημερώνει επίσης για μελέτες προστασίας περιβάλλοντος, βιολογική γεωργία, και κτηνοτροφία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, για νέα προγράμματα, κτηματολόγιο, μητρώο αγροτών αμπελουργών, δηλώσεις συγκομιδής, μεταποίησης, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τρόπους πιστοποίησης κ.ά.».

Την ανάγκη να δημιουργηθεί δημοτική αστυνομία υποστήριξε ο κ. Αγγελουσόπουλος τονίζοντας πως: «με την οικονομική κρίση και την αύξηση της παραβατικότητας οι δημότες μας νιώθουν λιγότερο ασφαλείς στα χωριά μας. Η ίδρυση δημοτικής αστυνομίας είναι απαραίτητη για την προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους».

ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Πρότεινε επίσης μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών του Κιλελέρ όπως: «Επαναφορά του πάγιου ύδρευσης στο εξάμηνο. Τότε ο δημότης πλήρωνε πάγιο νερού 20 ευρώ το 6μηνο, ενώ τώρα πληρώνει 20 ευρώ το δίμηνο.

Πληρωμή ενοικιαστηρίων δημοτικών αγροτεμαχίων και ρεύματος από δημοτικές γεωτρήσεις στο τέλος της συγκομιδής-παραγωγής». Καθώς και πρόσθετα μέτρα όπως: «για την ενίσχυση ανέργων του δήμου. Ουσιαστική ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων. Συνεργασία δήμου και ενορίας για πιο αποτελεσματικές δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Μείωση δημοτικών τελών 50% μέσω της εξοικονόμησης πόρων από την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού με χρήση νέα τεχνολογίας φωτιστικών κ.ά».

"Ο καθένας από μας καλείται να βάλει το δικό του λιθαράκι στην αλλαγή. Να διώξουμε επιτέλους τα προσωπικά συμφέροντα και την αντιπαλότητα. Εδώ γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Εδώ θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας. Θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες και ελπίδα. Ελάτε μαζί μας να εργαστούμε για το κοινό καλό και για το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε κ. Αγγελουσόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού "Νέοι Ορίζοντες", σημειώνοντας πως "είναι άνθρωποι ικανοί και έντιμοι".

Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

ΓΚΟΥΤΣΙΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΔΕΛΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΧΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΑΝΝΩΝΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΒΑΪΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΑΤΡΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΟΦΟΚΛΗ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ, ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΪΔΩ του ΠΑΝΤΕΛΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, ΜΑΧΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ, ΝΑΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ΞΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΑΜΑΛΙΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΑΡΑΤΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ, ΣΔΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ, ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΑΣΦΑΛΗ ΙΟΥΛΙΑ του ΣΟΦΟΚΛΗ, ΔΟΛΓΥΡΑ - ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΖΟΥΜΠΕΛΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΑΡΑΤΣΙΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ, ΚΑΨΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ του ΑΧΙΛΛΕΑ, ΜΠΑΝΤΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ, ΠΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ, ΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΤΙΤΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass