Παράδειγμα για όλους το κοινοτικό wi-fi του Σαρανταπόρου

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΑΠ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2019 15:34

Μια ομάδα ανθρώπων οικοδομεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο που συνδέει 15 απομακρυσμένα χωριά παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr είναι δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό και αναπτύσσεται από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής και το παράδειγμά του αποτέλεσε τον βασικό κορμό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Λάρισας. Στη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο «Σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές από πολίτες για πολίτες» αναπτύχθηκε η επιτυχημένη στρατηγική του ασύρματου κοινοτικού δικτύου Sarantaporo.gr, από τους Αχιλλέα Βαΐτση και Γιώργο Κλεισιάρη και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:

- "Η Δύναμη των Κοινών. Η περίπτωση του Sarantaporo.gr με το Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας" από τον Βασίλη Βλάχο (επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

- "Συνδέοντας τον κόμβο: Κοινότητα, Πολιτική, Δώρο" από την Αιμιλία Βουλβούλη (μέλος ΣΕΠ ΕΑΠ Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας)

- "Άλλη τέχνο-πολιτική για την κοινωνία" από τον Αλέξανδρο Κιουπκιολή (επίκουρο καθηγητή, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass