Στο Δελβινάκι για τη Βόρειο Ήπειρο

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 16:30

Μέλη και φίλοι του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου από Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα με επικεφαλής τον πρόεδρο Στ. Χάμο για άλλη μια χρονιά έδωσαν το "παρών" το πρωί της Κυριακής στο Δελβινάκι της Ηπείρου, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης για την επέτειο των 105 ετών από την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό κοιμήσεως της Θεοτόκο του Δελβινακίου. Στη συνέχεια στον προαύλειο χώρο της Εκκλησίας έγινε ομιλία από τον Μητροπολίτη Κύριο Ανδρέα ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά για την Βόρειο Ήπειρο, καταλήγοντας ότι «η μόνη λύση είναι η ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στη δολοφονία από τους Αλβανούς του Έλληνα Ήρωα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνο Κατσίφα». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Δελβινακίου, η οποία κατέληξε στο Ιερό του χωριού, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Τα μέλη του Συνδέσμου επισκέφθηκαν και τον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σεβαστιανού όπου βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το Μουσείο στο Καλπάκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1