Καταδικάστηκε γυναίκα δικηγόρος στη Λάρισα

ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:15

Με τρία χρόνια φυλάκισης τιμώρησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια Λαρισαία δικηγόρο που τα τελευταία χρόνια έχει πολλά μπλεξίματα με την ελληνική Δικαιοσύνη για ζητήματα παράνομης δραστηριότητας με «όχημα» την επαγγελματική της ιδιότητα.

Η γυναίκα, που κατά το παρελθόν υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας όμως τα τελευταία χρόνια είναι μέλος Δικηγορικού Συλλόγου άλλης πόλης, έχει απασχολήσει επανειλημμένως τα πειθαρχικά όργανα στον κλάδο της.

Χθες καταδικάστηκε για μια υπόθεση στην οποία εξαπάτησε πελάτισσές της και από τις οποίες πήρες αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανέλαβε να τις εκπροσωπήσει νομικά σε μια σειρά διαφορών που είχαν για ένα μεγάλο κατάστημα σε περιοχή έξω από τη Λάρισα. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, κατηγορείτο πως ζήτησε από τις δύο γυναίκες 25.000 ευρώ ως ποσό ποινικής ρήτρας που έπρεπε να καταβάλουν για μια δικαστική πράξη (κατάθεση ανταγωγής). Αυτές πείστηκαν και τα έδωσαν.

Στη συνέχεια παρουσίασε μια άλλη οικονομική ανάγκη. Τους είπε πως το δικαστήριο όρισε τάχα μια «εγγυοδοσία προσεπικαλουμένων» για τους μάρτυρες συνολικά 28.000 ευρώ. Ανέφερε, μάλιστα, όπως κατηγορείτο, ότι τα έδωσε η άλλη πλευρά (αντίδικος εταιρεία) και ότι έπρεπε να το κάνουν κι αυτές. Τις καθησύχαζε μάλιστα λέγοντάς τους ότι «θα τα λάβετε όλα στο τέλος μόλις ανοιχθούν και αποδεσμευθούν τα ποσά από το δικαστήριο».

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τις έπεισε, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης, ότι για να αποδεσμευθούν όλες οι μέχρι τότε εγγυοδοσίες θα έπρεπε να καταβάλουν άλλη μια εγγυοδοσία ύψους 25.000 ευρώ. «Το θέμα τελειώνει» τους έλεγε ξανά και πως «δεν μπορείτε να κάνετε πίσω τώρα. Πρέπει να τα δώσετε αφού αυτό διέταξε το δικαστήριο». Δεν σταματούσε ωστόσο να τους δίνει ελπίδες για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, εξέλιξη που θα τους έδινε και πολλά χρήματα πίσω. Βέβαια οι γυναίκες όταν άρχισαν να υποπτεύονται πως κάτι δεν πήγαινε καλά με όλο αυτό, απέσπασαν ένα ποσό (15 περίπου χιλιάδων) από τη δικηγόρο, όμως το υπόλοιπο παρέμενε μεγάλο. Κρίθηκε ένοχη για την πράξη της απάτης και τιμωρήθηκε με 3 χρόνια φυλάκισης που μετατρέπονται χρηματικά προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ της αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Η ποινική δίωξη εναντίον της για την πράξη της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής έπαυσε λόγω παραγραφής.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass