«Σημάδεψε σωστά, ρίξε κόκκινο σ’ όλες τις κάλπες»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ *Ο Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ Π. Γ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ «ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ» ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ *ΕΥΡΩ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΤΣΑΣ ΛΟΥΛΕ ΣΕ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 17:30

«Στις εκλογές της 26ης Μάη έχετε στα χέρια σας ένα όπλο, που πρέπει αυτή τη φορά να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Τα βόλια πρέπει να κατευθυνθούν στον σωστό στόχο, αλλιώς μπορεί να στραφούν στον εαυτό σας. Κράτα λοιπόν γερά, σημάδεψε σωστά. Γιατί τον ίδιο αντίπαλο σημαδεύουμε σε όλες τις κάλπες». Αυτό το προσκλητήριο έστειλε ο Κώστας Παρασκευάς, μιλώντας χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου σε μεγάλη συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ.

«Γιατί τα προβλήματα έχουν τους ίδιους υπευθύνους», συνέχισε, «είναι η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και οι εκπρόσωποί τους στους δήμους και τις περιφέρειες, που εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να κομματιάζει τα κριτήρια και την ψήφο του ανάλογα με την κάλπη. Δίνει την ίδια απάντηση παντού, γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταδικάσει ταυτόχρονα όλους τους υπεύθυνους για τις αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν σε βάρος του. Ενίσχυσε λοιπόν αποφασιστικά του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές, στις δημοτικές εκλογές».

Στην ενθουσιώδη συγκέντρωση, όπου ανέμιζαν οι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ κι εκείνες με το κόκκινο γαρύφαλλο της ‘’Λα. Συ.’’ απηύθυναν χαιρετισμούς η Μαρία Γαβαλά και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος καθώς επίσης κι ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’.

Διακοπτόμενος από συνθήματα και επιβεβαιωτικά χειροκροτήματα, ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Με τις πλάτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αφού στην κυριολεξία κατακρεούργησε τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, επιχειρεί θρασύτατα να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τον εργαζόμενο λαό, με τα λεγόμενα «μέτρα ανακούφισης». Ποια είναι η πραγματικότητα; Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη απάτη. Ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Ζάππειο ισχυρίστηκε θρασύτατα ότι ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν οι θυσίες του λαού. Απαιτείται θράσος απύθμενο για να εκστομίσει κάτι τέτοιο. Γιατί ο λαός δεν υποβλήθηκε με τη θέλησή του στις θυσίες. Τις θυσίες τού τις επέβαλαν με τη βία, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, για να μην πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Τις επέβαλαν με φωτιά και σίδερο, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς.

Η κυβέρνηση δεν έχει μόνο στόχο την εκλογική εξαπάτηση. Έχει ακόμα χειρότερες επιδιώξεις. Στοχεύει να νομιμοποιήσει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής στη συνείδηση του λαού. Να κρύψει ότι τα βάρβαρα μέτρα θα συνεχιστούν. Κρύβει πως αυτά τα μέτρα είναι «προπέτασμα καπνού» για να μη φαίνεται ότι παραμένουν όλα τα βάρβαρα μέτρα, οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση, ότι με αυτά τα «ψίχουλα» δεν αλλάζει η ζωή του λαού».

Και ο ομιλητής συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Άλλος πληρώνει και άλλος κερνάει …» Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 10 από τον λαό, δίνει 9 στο μεγάλο κεφάλαιο. Μεγάλος κερδισμένος των «μέτρων ανακούφισης» είναι το μεγάλο κεφάλαιο, παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει ως κερδισμένους τους εργαζόμενους. Το κεφάλαιο θα κερδίσει άμεσα, αφού μεγάλο μερίδιο της χρηματοδότησης πηγαίνει απευθείας στις τσέπες των ομίλων. Αυτό, άλλωστε είναι και το νόημα της συνεχούς επίκλησης του «αναπτυξιακού χαρακτήρα» των μέτρων, στο οποίο επέμενε το κυβερνητικό επιτελείο.

Για παράδειγμα: Επιστρέφει 1 ευρώ στους εργαζόμενους και με θράσος αποκαλεί τα ψίχουλα παροχές. Το φιλοδώρημα του 1 ευρώ την ημέρα για τους συνταξιούχους απέχει πολύ όχι μόνο από την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών των τελευταίων ετών στις συντάξεις. Το φιλοδώρημα που είναι λιγότερο από 50 λεπτά την ημέρα από τη μείωση του ΦΠΑ σε κάποια είδη διατροφής είναι «σταγόνα στον ωκεανό» της τεράστιας φοροληστείας των εργαζομένων, αφού παραμένουν ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι, τα ανταποδοτικά τέλη».

Για να επισημάνει ωστόσο, πως «Τίποτα ακόμα και απ’ αυτά τα ελάχιστα δεν θα είχαν δοθεί χωρίς τους αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα».

* Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές από την τ. βουλευτή του ΣΥΝ, δημοσιογράφο Νίτσα Λουλέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass