«Το έργο μας εγγύηση για το αύριο»

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ «ΜΙΛΗΣΕ» * ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ Ή ΕΓΙΝΑΝ 65 ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 75,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 15:24

Μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής έστειλε από την Ελασσόνα, όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια, Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας σε ένα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών» υπογράμμισε ότι η 26η Μαΐου, θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία και ζήτησε «μεγάλη ισχυρή λαϊκή εντολή πρώτης Κυριακής» ώστε η Περιφέρεια να συνεχίσει το αναπτυξιακό και παραγωγικό της έργο και στην επερχόμενη θητεία της, θέτοντας, όπως πάντα, τη Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή.

«Βγάζουμε τη Θεσσαλία μπροστά. Τη Θεσσαλία του αγώνα, των διεκδικήσεων, των κατακτήσεων, των έργων και την κάνουμε πρωτοπόρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

«Το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί εγγύηση για το αύριο, εγγύηση για τον πολίτη. Το έργο μας στην Ελασσόνα αποτελεί εγγύηση» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος ανέφερε ότι στον Δήμο Ελασσόνας υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 65 έργα συνολικού προϋπολογισμού 75.616.100,67 ευρώ .

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας. Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Τον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας» επισήμανε ο περιφερειάρχης, ο οποίος για μία ακόμη φορά έδωσε έμφαση στην πολιτική «ανοιχτών θυρών» και ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις που υιοθέτησε από την αρχή η Περιφερειακή Αρχή.

 «Για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ προσδιόρισε ως πρωταρχικό στόχο της νέας θητείας την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης για τους πολίτες, τονίζοντας: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους, αυτό θέλουμε».

«Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία» σχολίασε ο περιφερειάρχης, γι’ αυτό φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1.344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, η οποία κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία.

Μόνο έτσι, παρατήρησε, θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας.

Αναφερόμενος δε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το χαρακτήρισε ως «Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας» και πρόσθεσε ότι, είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προσκλήσεις προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130% και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί 301 έργα. Ενώ από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Ελασσόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass