«Μαζί θα συνεχίσουμε το ταξίδι με στόχο την ανάπτυξη του τόπου»

Ο ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΟΓΚΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 15:50

Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση χθες βράδυ στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, τόσο σε όγκο, όσο και σε πάθος, γεμάτη απ’ όλους με δίψα και πεποίθηση για νίκη από την πρώτη Κυριακή, ο δήμαρχος της περιοχής κι εκ νέου υποψήφιος Αντώνης Γκουντάρας ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των αυριανών εκλογών.

Μιλώντας σ’ ένα πυκνό ακροατήριο που κατέκλυσε κάθε σπιθαμή στο κέντρο της κωμόπολης και που συνεχώς διέκοπτε την ομιλία με επευφημίες, αναφέρθηκε σ’ αυτά που πέτυχε η δημοτική αρχή, σημειώνοντας ωστόσο πως όλα τα επιτεύγματα οφείλονται στη δύναμη και στην προσπάθεια των δημοτών. Σημείωσε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του διευρυμένου Δήμου Αγιάς πριν από μερικά χρόνια, οι υποχρεώσεις συν τα δάνεια, συν τις προσφυγές τρίτων, έφταναν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. «Νούμερο εξωφρενικό για τα οικονομικά δεδομένα μας» είπε και συνέχισε «Σήμερα οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες και διαχειρίσιμες, αφού αφορούν ρυθμισμένες δόσεις δανείων και ταμείων». «Όλα έγιναν με τη δική σας προσπάθεια» τόνισε με έμφαση προς τους συγκεντρωμένους και τους κάλεσε να μην αφήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματά της να πάνε χαμένα.

«Μετά την τακτοποίηση των οικονομικών μας, οι προοπτικές που διανοίγονται είναι εξαιρετικά μεγάλες, αφού έχουμε, πια, τη δυνατότητα να στηρίξουμε με δράσεις την αγροτική παραγωγή. Μάλιστα, με τη δημιουργία των δύο μεγάλων φραγμάτων, Αγιοκάμπου και «Μπελμά», η αγροτική παραγωγή του Δήμου μπαίνει σε τελείως διαφορετική τροχιά» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι κατασκευάστηκαν έργα που ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, μίλησε για εξαιρετική δουλειά που έγινε με τις κοινωνικές δομές, για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και οδοφωτισμό, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της Ενεργειακής Κοινότητας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, προτρέποντας ταυτόχρονα συνεταιρισμούς και αγρότες να κάνουν το ίδιο.

Διαβεβαίωσε τους δημότες της Αγιάς ότι οι αναπτυξιακοί στόχοι της επόμενης θητείας είναι ήδη εξασφαλισμένοι, λόγω της σοβαρής και επίμονης δουλειάς που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο στήσιμο, την οργάνωση και την υλοποίηση ενός προγράμματος που αλλάζει τους ορεινούς όγκους και τα παράλια. «Ο σχεδιασμός, που έχουμε κάνει, αφορά ένα μεγάλο διάστημα στο μέλλον με έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ, που θ’ αλλάξουν άρδην την εικόνα, τόσο των ορεινών όγκων, όσο και των παραλίων του δήμου μας. Όμως, όσο κι αν ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος και η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, η διαδικασία υλοποίησης των έργων είναι μια δυναμική διαδικασία. Απαιτεί τεχνογνωσία, συστηματική παρακολούθηση, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις κάθε λεπτό. Απαιτεί, με λίγα λόγια, γνώση, εμπειρία και διαχειριστική επάρκεια. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πάντα μπορεί να πάνε στη λάθος κατεύθυνση» είπε.

Αναφέρθηκε στο πλάνο της δημοτικής αρχής για τα επόμενα χρόνια, τόσο σ’ ό,τι αφορά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και την ποιοτική βελτίωσή του, όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και της μεταποίησης, στους οποίους επίσης δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις του Δήμου.

«Μαζί ξεκινήσαμε πριν από χρόνια ένα ταξίδι με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Σ’ αυτό το ταξίδι βρήκαμε δυσκολίες και κακοτοπιές, αλλά δεν λυγίσαμε. Μαζί θα προχωρήσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο, τώρα που οι μεγάλες δυσκολίες έχουν μείνει πίσω» τόνισε ο Αντώνης Γκουντάρας, ζητώντας – μέσα σε γενικό πανηγυρικό κλίμα ευφορίας και πίστης για μια μεγάλη νίκη – από τους δημότες της Αγιάς ισχυρή εντολή την Κυριακή ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο που μετατρέπει την Αγιά γρήγορα σ’ έναν δήμο άξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass