Μήνυμα ενότητας και νίκης

«ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 15:03

«Οι εκλογές θα καθορίσουν την ταυτότητα της πόλης για τα επόμενα πολλά χρόνια. Είναι κρίσιμες, γιατί σ’ αυτή την κάλπη θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχιστεί ένα σχέδιο που μεταμορφώνει μέρα με την ημέρα τη Λάρισα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ή αν θα επιστρέψουμε σε μπαλώματα, έργα βιτρίνας και λογικές «κατόπιν ενεργειών μου».

Θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στο μέλλον ενωμένοι, ή αν θα κάνουμε σημαία τον διχασμό. Θα αποφασίσουμε εν τέλει αν μας αξίζει η ελπίδα για ένα κοινό μέλλον, ή αν θα παραδώσουμε την αυτοδιοίκηση στα κομματικά επιτελεία. Η πόλη γνωρίζει και καταλαβαίνει. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο».

Με τα παραπάνω λόγια έθεσε το δίλημμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση της "Συμπαράταξης Λαρισαίων", που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση ερμηνεύεται ως «πρόκριμα νίκης για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής», με τον κ. Καλογιάννη να μην κρύβει τη συγκίνηση για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και με τον ίδιο να ζητά για άλλη μια φορά "ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή προκειμένου", όπως είπε, «να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει στον Δήμο».

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία ο κ. Καλογιάννης, ζήτησε από τους πολίτες να κριθεί από το έργο του αλλά και τη διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία της Λάρισας. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο που έχει επιτελεστεί και μίλησε για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για την επόμενη θητεία.

«Κάναμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Μια διαδρομή που για μένα δεν αριθμεί μόνο τα πέντε χρόνια της Συμπαράταξης. Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε μια ολόκληρη ζωή. Με κάποιους από το μακρινό 1982, όταν νεαρός δημοτικός σύμβουλος τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παράταξη του αειμνήστου δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη, άρχιζα να καταλαβαίνω τι είναι η αυτοδιοίκηση.

Πώς μπορεί ο τόπος μας να προοδεύσει χωρίς να χάνουμε τις αξίες μας. Χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα, αλλά προσφέροντας μόνο τον εαυτό μας. Από τότε ο καθένας μας έκανε τη δική του πορεία. Τη δική του διαδρομή. Με κάποιους συναντηθήκαμε και με άλλους χαθήκαμε. Ξαναβγήκαμε μπροστά. Κλάψαμε, γελάσαμε. Χάσαμε φίλους, κερδίσαμε σοφία. Δώσαμε, αλλά κυρίως πήραμε.

Νιώθω να χρωστάω σ’ αυτή την πόλη τα πάντα. Την πολιτική μου σκέψη, την επαγγελματική μου πορεία, την οικογένειά μου, την ύψιστη τιμή να γίνω ο δήμαρχός της. Στέκομαι λοιπόν σήμερα, εδώ μπροστά σας, με έναν ιερό σκοπό: Να ανταποδώσω με ευθύνη στην πόλη το χρέος μου.

Γιατί πιστεύω πως αυτός είναι ο τρόπος για να κριθεί ο καθένας από μας. Με βάση τη διαδρομή του. Τι έχει καταφέρει ο καθένας μας, πόσο σοβαροί υπήρξαμε, ποιο ήταν το ήθος του βίου μας όλα αυτά τα χρόνια. Ζητώ λοιπόν να με κρίνετε για τη διαδρομή μου. Αλλά επίσης και για το έργο μου. Για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησα, εγώ και οι συνεργάτες μου την εντολή που πήραμε από εσάς πριν από πέντε χρόνια. Πώς διαχειριστήκαμε τις ευκαιρίες και το δημόσιο χρήμα».

Συνεχίζοντας τις αναφορές του σε προσωπικό τόνο, ο κ. Καλογιάννης τόνισε επίσης ότι «στέκομαι σήμερα λοιπόν εδώ μπροστά σας, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, για να σας πω ότι μαζί καταφέραμε πολλά σ’ αυτή την πορεία. Μαζί βλέπουμε την πόλη να αλλάζει. Είδαμε να αλλάζει και η ζωή μας. Βλέπουμε έργα που υλοποιούνται μετά από συστηματική επιστημονική μελέτη. Βλέπουμε σχεδιασμό της δράσης μας και υπολογισμό των πράξεών μας, βλέπουμε την τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή μας σαν σύμμαχος κι όχι σαν εχθρός, βλέπουμε την πόλη μας να γίνεται σύγχρονη, με σεβασμό στον πολίτη, αλλά και στο περιβάλλον, βλέπουμε λουλούδια στους δρόμους αντί για σκουπίδια, βλέπουμε ποδηλατόδρομους αντί για παρκαρισμένα αυτοκίνητα, βλέπουμε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ακόμα και εκείνοι που χτυπήθηκαν σκληρά. Βλέπουμε καινούριες παιδικές χαρές, αναμορφωμένους δημόσιους χώρους, βλέπουμε πολιτιστικούς θεσμούς και δράσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Βλέπουμε να προστίθενται νέες εκτάσεις στο δημόσιο χώρο και να μας δίνουν νέες δυνατότητες.

Οραματιστήκαμε και δημιουργούμε μια πόλη που θα ισχυροποιείται συνεχώς ώστε να γίνει πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης. Μια πόλη που στηρίζει τους αδύναμους, που προωθεί την επιχειρηματικότητα. Που εμπεδώνει το συναίσθημα της ασφάλειας, που βελτιώνει τους ορίζοντές μας με την πολιτιστική δράση. Που μας κάνει να εκτιμούμε την αξία της ζωής και της άμιλλας μέσα από ένα ισχυρό αθλητικό κίνημα, με σύγχρονες υποδομές.

Οραματιστήκαμε μια πόλη στην οποία οι πολίτες μπορούν να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να επικοινωνούν και να ενημερώνονται. Μια πόλη που να δίνει εργαλεία κι ευκαιρίες σ’ όσους θέλουν να δημιουργήσουν. Μια πόλη σύμβολο για την ποιότητα ζωής, την πολιτιστική της σφραγίδα και την κοινωνική της συνοχή. Αυτή την πόλη σχεδιάσαμε κι αυτή την πόλη υπηρετούμε, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δεσμεύσεις του για τη νέα τετραετία, ανά τομέα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα ζωής, στον πολιτισμό, στην κοινωνική πολιτική και στην εξωστρέφεια.

Επίσης, ο Απόστολος Καλογιάννης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία καταχειροκροτούμενος σημειώνοντας τα εξής: «Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά. Είναι σίγουρα μια μεγάλη βραδιά για μένα, που με την καρδιά μου στέκομαι μπροστά σας, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της δημοκρατικής διαδικασίας. Στέκομαι μπροστά σας για να επιβεβαιώσω ότι αυτός ο ισχυρός δεσμός που δημιουργήθηκε μεταξύ μας είναι τώρα πιο δυνατός.

Είναι μια μεγάλη βραδιά για την πόλη μας. Και την κάνει μεγάλη η δική σας παρουσία. Η δική σας ισχυρή εντολή. Η αφοσίωση όλων μας σε μια κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται σήμερα ακόμα πιο ισχυρή.

Μιας προσπάθειας που ένωσε δυνάμεις και μετέτρεψε τη συνισταμένη τους σε έργο. Μιας προσπάθειας που οφείλει να συνεχιστεί με όλους. Με τον κάθε έναν από μας και όλους μαζί. Για την ελπίδα. Για το αύριο. Για την πόλη μας. Πάμε μαζί για τη νίκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass