Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 16:09

Παράκληση για τους υποψηφίους στον Άγ. Αχίλλιο

Παράκληση για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ψαλεί αύριο Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας, κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος θα γίνει ειδική δέηση και θα διαβαστεί ειδική ευχή υπέρ φωτίσεως και επιτυχίας των μαθητών. Επίσης, στον Άγιο Αχίλλιο, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Παράκληση για τους υποψηφίους Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ την Παρασκευή 7 Ιουνίου 7.30 θα τελεστεί Ευχέλαιο

Αγρυπνία στον Αγ. Γεώργιο Νίκαιας

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την Τρίτη 4 Ιουνίου από ώρας 21:30-00:30 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νίκαιας με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα.

Λειτουργίες στον Ι.Ν. Θεοτόκου Αιγάνης

Θείες λειτουργίες θα τελούνται κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί-Λουτρού Αιγάνης. Ο ναός θα λειτουργεί κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές αρχής γενομένης από την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Αιμοδοσία αύριο στον Αγ. Νικόλαο

Αύριο Δευτέρα 3 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Παρακαλούνται όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 60 ετών, και ειδικότερα όλοι οι νέοι της τοπικής μας Εκκλησίας, να προσέλθουν να προσφέρουν μία φιάλη αίματος, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας είναι πολύτιμο.

Αγρυπνία στους Αγ. Θεοδώρους Ν. Πολιτείας

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. θα τελεστεί στους Αγίους Θεοδώρους Νέας Πολιτείας ιερά Αγρυπνία εις την ανάμνηση της Ανακομιδής του λειψάνου του Θεοδώρου του Στρατηλάτου και της μάρτυρος Καλλιόπης. Η σύνολη ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί κατά το (μοναστηριακό) τυπικό της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Τους πιστούς θα εξυπηρετήσει το υπ’ αριθμόν 10 Αστικό λεωφορείο (από κέντρο)».

Αγρυπνία την Τρίτη στο Ελευθεραί

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θα τελεστεί στο Ελευθεραί Λάρισας την Τρίτη 4 Ιουνίου και από ώρα 9 μ.μ. έως 12.30 π.μ. για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

Εκδρομή της ενορίας Αγ. Αχιλλίου

Η ενορία του Αγίου Αχιλλίου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στο αγιοτόκο νησί της Λέσβου από 21 ως 26 Ιουλίου. Θα προσκυνήσουν τα περισσότερα αγιάσματα του νησιού (Ι.Μ.Αγ.Ραφαήλ, Ι.Μ.Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου, Ι.Μ.Λειμώνος, Ι.Ν.Παναγίας Αγιάσου, Ι.Ν.Αγ.Θεράποντος, Ι.Ν.Παναγιάς Πέτρας κ.ά.) και θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, τη Μήθυμνα με το ονομαστό κάστρο του Μόλυβου, την Καλλονή, το Πλωμάρι κ.ά. ενώ θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μοναστήρια και κατά τη διαδρομή τόσο από Λάρισα προς Καβάλα την Κυριακή 21 Ιουλίου, όσο και από Πειραιά προς Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Η εκδρομή αυτή περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν από Λάρισα στην Καβάλα και από Πειραιά στη Λάρισα, τη μεταφορά με πλοίο από Καβάλα ως Μυτιλήνη και από Μυτιλήνη ως Πειραιά σε καμπίνες, 3 διανυκτερεύσεις στο 5άστερο ξενοδοχείο «Hliotrope» με πρωινό, τις μετακινήσεις με το πούλμαν σε όλο το νησί. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ.

Εκδρομή της ενορίας Αγ. Θεοδώρων

Ο Ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων Λάρισας, διοργανώνει προσκηνυματική εκδρομή στην περιοχή της Βέροιας και στις Ιερές Μονές της Παναγίας ΔΟΒΡΑ, του Τιμίου Προδρόμου (ΣΚΗΤΗ) και την Παναγία Σουμελά. Κατά την επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί στάση στην Αγία Παρασκευή Τεμπών, επ’ ευκαιρίας της παρουσίας του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και της λιτής εκδήλωσης λήξης των εσπερινών Κηρυγμάτων του 2019. Συμμετοχή στον πατήρ Κωνσταντίνο (6945-230204).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass