Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η ΝΔ απειλή για το κοινωνικό κράτος»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦΥΠ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 22:15

«Ο κόσμος πρέπει να αξιολογήσει τι βρήκε αυτή η κυβέρνηση και τι παρέδωσε.

Εμείς αποτρέψαμε την οικονομική καταστροφή της χώρας και επιτρέψαμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Μπροστά μας έχουμε την απειλή της ΝΔ να αλλάξει το ασφαλιστικό, να καταστρέψει το κοινωνικό κράτος που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος περιγράφοντας το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Πετρόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ εξετάζοντας ειδικότερα θέματα αγροτών, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ μίλησε σε ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που έγινε χθες βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Νωρίτερα ο κ. Πετρόπουλος, πλαισιωμένος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη, τον βουλευτή Λάρισας Νίκ. Παπαδόπουλο και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να σημειώσει, με αφορμή και το θέμα της λειτουργίας της Βουλής ενώ αναμένεται και επίσημα να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ότι η κυβέρνηση θα εισάγει προς ψήφιση «καίριες ρυθμίσεις» που μεταξύ άλλων αφορούν στον Ποινικό Κώδικα, σε Διατάξεις για το Υπουργείο Υγείας, στην παράταση της απασχόλησης 25.000 εργαζομένων στους Δήμους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στη ρύθμιση για το αφορολόγητο κ.λπ.

Για να χαρακτηρίσει «ανεύθυνη η στάση της ΝΔ, να καταργηθεί πρόωρα η κοινοβουλευτική λειτουργία», χαρακτηρίζοντας επίσης «έντιμη την απόφαση του πρωθυπουργού να πάμε σε εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» επικρίνοντας ξανά τη ΝΔ «που θέλει να κλείσει η Βουλή».

Ως προς το δίλημμα τώρα των εθνικών εκλογών ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «ο κόσμος πρέπει να αξιολογήσει τι βρήκε αυτή η κυβέρνηση και τι παρέδωσε», διευκρινίζοντας πως «εμείς αποτρέψαμε την οικονομική καταστροφή της χώρας και επιτρέψαμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Μπροστά μας έχουμε την απειλή της ΝΔ να αλλάξει το ασφαλιστικό, να καταστρέψει το κοινωνικό κράτος που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

120 ΔΟΣΕΙΣ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης δήλωσε πως «το Υπουργείο Εργασίας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λυθούν προβλήματα ετών» για να χαρακτηρίσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων «σανίδα σωτηρίας για τους συμπολίτες», ένα μέτρο με το οποίο «θα ανασάνει η μεσαία τάξη».

«ΔΕΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ»

Στις πρωτοβουλίες του υπουργού για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους αγρότες στο θέμα των συντάξεων, με αφορμή και την προηγηθείσα επίσκεψη του κ. Πετρόπουλου στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) αναφέρθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκ. Παπαδόπουλος. Για να τονίσει πως «στον ΟΓΑ έχουμε σημαντικό πρόβλημα, εδώ και 2 χρόνια δόθηκαν εντολές από τον Υπουργό (σ.σ. τον κ. Πετρόπουλο) και δεν εξετελέσθησαν» προσθέτοντας ότι «σήμερα δόθηκαν ξανά νέες εντολές».

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Στο πλαίσιο της ανοιχτής γενικής συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, που έγινε χθες το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι αύριο Παρασκευή συνεδριάζει η ΚΕ του κόμματος και το Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του νομού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Ζωή Ακριβούλη, ενώ το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Παπανίκα ανακοίνωσε τη λειτουργία εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο της Πατρόκλου 18. Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος με αφορμή και την πολυπληθή παρουσία στο «Χατζηγιάννειο» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις εκλογές θα αναδειχθούν επιπλέον βουλευτές στον νομό από τους, Βασ. Κόκκαλη, Νίκ. Παπαδόπουλο και Αννα Βαγενά.

 

Β.Κ.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα