Έτοιμη η μεγαλύτερη παιδική χαρά της Λάρισας

ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 2.700 τ.μ. ΜΕ 16 ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 20:04 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Ιουν 2019 20:57

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μεγαλύτερη παιδική χαρά της Λάρισας που βρίσκεται δίπλα στο Κηποθέατρο, στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Η έκτασή της είναι 2.700 τετραγωνικά μέτρα και περιέχει συνολικά δεκαέξι όργανα, που καλύπτουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του παιχνιδιού, κάθε ηλικιακής ομάδας ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία.

Λόγω της θέσης της και του καταπράσινου περιβάλλοντος, που την περιστοιχίζει, προβλέπεται να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους χώρους ψυχαγωγίας στη Λάρισα, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν, μεγάλος αριθμός γονιών με τα παιδιά τους επιλέγουν για περιπάτους και εξορμήσεις το πάρκο του Αλκαζάρ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ανακατασκευασμένη παλιά παιδική χαρά στο Κηποθέατρο, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν μέσα στον Μάιο, στο πλαίσιο έργου του Δήμου Λαρισαίων, που αφορούσε στην ανακατασκευή δώδεκα παιδικών χαρών στην πόλη και στη δημιουργία μίας νέας στη συνοικία Αβέρωφ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους και το πρόγραμμα ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, οι περισσότερες από τις 13 παιδικές χαρές έχουν ολοκληρωθεί, ενώ εκκρεμούν τελικές παρεμβάσεις λεπτομερειών σε κάποιες από αυτές.

Παράλληλα, αναμένεται η άδεια λειτουργίας τους από την Επιτροπή Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει παραδοθεί σχετικός φάκελος του Δήμου, με όλα τα στοιχεία κατασκευής τους (ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά), προκειμένου να δοθεί και επίσημα το πράσινο φως για παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι οι αναμορφωμένες παιδικές χαρές στη Λάρισα περιέχουν σύγχρονα όργανα και βασικός στόχος ήταν η αναβάθμισή τους και η δημιουργία υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά τους, σε σχέση με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Επίσης οι χώροι αλλά και οι εξοπλισμοί τους θα συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ1176 “Playground Equipment and Surfacing” (ΕΛΟΤ EN1176).

Το έργο είχε προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ και περιλάμβανε τις εξής παιδικές χαρές: πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου (Ταχυδρομείου), πλατείας Μπουκουβάλα – Α΄ Χώρος (νηπίων), πλατείας Μπουκουβάλα – Β΄ Χώρος (παίδων), πλατείας Μαρίνου Αντύπα –Αβέρωφ, επί των οδών Ηπείρου και Ψαρών, πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς, πάρκου Αλκαζάρ, οδού Ζάννου – Νέα Σμύρνη, πλατείας Οικονόμου Μαργαρίτη –Παπασταύρου, πλατείας Αγίου Θωμά, πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου –Αμπελόκηποι, πλατείας Σωτ. Ζιαζιά – Χαραυγή.

Την επίβλεψη των εργασιών του αναδόχου είχε το Τμήμα Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Εργων, της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λαρισαίων.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass