Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2019 15:54

Πανηγυρίζει ο Αγιος Λουκάς στον Αμπελώνα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά στον Αμπελώνα.

Αναλυτικότερα, αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στη νέα εκκλησία του Αγίου Λουκά από τον αρχιερατικό επίτροπο Αμπελώνα και προϊστάμενο του μητροπολιτικού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Φωκίδη.

Την Τρίτη ανήμερα της γιορτής του Αγίου Λουκά θα πραγματοποιηθεί Θεία λειτουργία.

Το απόγευμα 7 μ.μ. θα γίνει ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Λουκά και θα ακολουθήσει η περιφορά της Αγίας Εικόνας παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό την διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο ναός είναι εξ ολοκλήρου δωρεά των αδερφών Αρχοντή (Γεωργίου, Ιωάννας και Γαρυφαλλιάς) σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος.

Ο ναός είναι τρισυπόστατος: του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Πορφυρίου και του Αγίου Λουκά.

 

Το ΠΓΝΛ εορτάζει τον Αγ .Λουκά

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εορτάζει τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη μνήμη του οποίου τιμάται το ναΐδριο του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων αύριο Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. θα γίνει υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, Πανηγυρικός εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και λιτάνευση της Ιερής εικόνος και του Ιερού Λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.

Την Παρασκευή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, το πρωί, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, για την ονομαστική του εορτή, ενώ το Σάββατο 15 Ιουνίου, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, θα δεχθεί τις επισκέψεις των πιστών στο Επισκοπείο.

Εορτή Αγ. Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Τρίτη 11 Ιουνίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθίμου Γαζή. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621685).

Εκδρομή ενορίας Αγ. Αχιλλίου στη Μυτιλήνη

Η ενορία του Αγίου Αχιλλίου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στο αγιοτόκο νησί της Λέσβου από 21 ως 26 Ιουλίου. Θα προσκυνήσουν τα περισσότερα αγιάσματα του νησιού (Ι.Μ.Αγ.Ραφαήλ, Ι.Μ.Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου, Ι.Μ.Λειμώνος, Ι.Ν.Παναγίας Αγιάσου, Ι.Ν.Αγ.Θεράποντος, Ι.Ν.Παναγιάς Πέτρας κ.ά.) και θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, τη Μήθυμνα με το ονομαστό κάστρο του Μόλυβου, την Καλλονή, το Πλωμάρι κ.ά. ενώ θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μοναστήρια και κατά τη διαδρομή τόσο από Λάρισα προς Καβάλα την Κυριακή 21 Ιουλίου, όσο και από Πειραιά προς Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Η εκδρομή αυτή περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν από Λάρισα στην Καβάλα και από Πειραιά στη Λάρισα, τη μεταφορά με πλοίο από Καβάλα ως Μυτιλήνη και από Μυτιλήνη ως Πειραιά σε καμπίνες, 3 διανυκτερεύσεις στο 5άστερο ξενοδοχείο «Hliotrope» με πρωινό, τις μετακινήσεις με το πούλμαν σε όλο το νησί. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ.

 

Παρακλήσεις του Αγ. Λουκά στον Αγ. Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα ψάλλεται στον Άγιο Αχίλλιο η παράκληση στον Αγιο Λουκά και τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό.

Τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά στον Αγ. Αχίλλιο

Μεθαύριο Τρίτη 11 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας,του θαυματουργού και πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου με το εξής πρόγραμμα: Αύριο Δευτέρα 7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Τρίτη 11 Ιουνίου: 7.15 – 10.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. 7 .30 μ.μ. Παράκληση του Αγίου Λουκά. 8.30 μ.μ. Ιερά αγρυπνία. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του χαριτόβρυτου λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Λειτουργίες στον Ι.Ν. Θεοτόκου Αιγάνης

Θείες λειτουργίες θα τελούνται κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί-Λουτρού Αιγάνης. Ο ναός θα λειτουργεί κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές αρχής γενομένης από σήμερα.

Πανηγυρίζει η Αγ. Τριάδα Σπαρμού

Στις 17 Ιουνίου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμου Ολύμπου. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός . Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος 7.00 π.μ. όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 6 μ.μ. πανηγυρικός μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός και κτιτορικό μνημόσυνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass