Αποκτά εκκλησία το Λιβαδάκι!

* Αίτημα 50 ετών θα γίνει πράξη με την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγιος Νεκτάριος - Παναγία Αξιον Εστί * Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απ. Νανούλης

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 22:00

Με δημοτικούς αλλά και μοντέρνους χορούς ολοκληρώθηκε το Σάββατο βράδυ, στην πλατεία Ειρήνης στο Λιβαδάκι η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου με τίτλο «Ελλαδικά Κελαηδίσματα».

Ήταν ένα διήμερο πραγματική γιορτή για την περιοχή καθώς παιδιά του τοπικού Συλλόγου, έδωσαν κέφι και ρυθμό στους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία απολαμβάνοντας το θέαμα.

Η είδηση ωστόσο της βραδιάς βγήκε από τα χείλη του προέδρου του Συλλόγου κ. Απόστολου Νανούλη, ο οποίος αποκάλυψε πως ένα αίτημα πενήντα και πλέον ετών θα γίνει πράξη. Πρόκειται για τη δημιουργία ιερού ναού στην περιοχή.

«Πέρυσι είχαμε πει πως είμαστε στην αναζήτηση οικοπέδου. Φέτος σε συνεργασία με τον δήμαρχο και όλη τη δημοτική αρχή, δόθηκε στη συνοικία μας για τη δημιουργία ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου και Παναγίας Άξιον Εστί τεμάχιο τριών στρεμμάτων. Ευχαριστούμε πολύ γιατί ήταν ένα αίτημα πενήντα ετών και άνω».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων πως «ο σύλλογος εκτός από τη ζωντάνια που δίνει στη γειτονιά διδάσκει σε όλους σημαντικά πράγματα. Χορό, τραγούδι, ιστορία και παράδοση. Εκτός από αυτό όμως ο Σύλλογος αποτελούσε σύμβολο της δημοτικής αρχής, γιατί ήταν δίπλα στα προβλήματα της συνοικίας. Μαζί προχωρήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε».

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Λέσχες Κοιλάδας, Νέων Καρυών, Λαογραφική Ένωση Αλησμόνητες Πατρίδες, Πεύκη Καλαμπάκας, Λέσχη Φιλιππούπολης, Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Λάρισας για τη συνεργασία τους όπως και τους χορηγούς για την υποστήριξη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν σε Περιφέρεια και Δήμο. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά κομπανία από τα Γρεβενά. Ο Γιάννης Δανίτσας ήταν στο κλαρίνο, στο τραγούδι ο Θωμάς Γρηγορόπουλος, στο βιολί ο Θάνος Ρούμπος, στο λαούτο ο Παναγιώτης Τακούλας και στα κρουστά ο Αποστόλης Μαυραντζάς.

Τις χορευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ντίνος Διαμάντος, Μιχάλης Αναστασίου όπως και η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού.

 

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass