Δωρεά της Πινακοθήκης στην Παιδιατρική του ΠΠΓΝΛ

ΣΤΕΝΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:34

Αναγνωρίζοντας ότι η επαφή με την τέχνη μπορεί να συμβάλει θετικά στη διαδικασία ανάρρωσης των ασθενών και να χρησιμοποιείται, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες οι οποίες τους ενδυναμώνουν, σε μια νέα σημαντική δωρεά προχώρησε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, παιδικά puzzles που απεικονίζουν έργα της Συλλογής Κατσίγρα, comics με τον Καραγκιόζη από το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας και φάκελοι εκπαιδευτικού υλικού από τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα της Πινακοθήκης, θα βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του νοσοκομείου συνδράμοντας στη δημιουργική απασχόληση των μικρών ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού.

Η συνεργασία της Πινακοθήκης και των νοσοκομείων της πόλης άλλωστε εδώ και δύο χρόνια αφορά τόσο στην ουσιαστική στήριξη εκ μέρους του μουσείου του χώρου της Υγείας και των ασθενών με έναν εναλλακτικό τρόπο, όσο και στην ενίσχυση του θεραπευτικού έργου των νοσοκομείων. Η μέχρι τώρα συνεργασία έχει συμπεριλάβει δωρεά καταλόγων εκθέσεων και εκπαιδευτικού υλικού καθώς και παρουσίαση έκθεσης με αφίσες από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, που φιλοξενήθηκε στον χώρο «Εστία Πολιτισμού» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1