Ελασσονίτης ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 22:22

Ελασσονίτης (με καταγωγή από τα Καλύβια Κοκκινοπηλού) είναι ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Παντελή Τσακίρη, γιο του Δημήτρη και της Ειρήνης Τσακίρη και εγγονό του μπάρμπα Πάντη Τσακίρη.

Ο Παντελής Τσακίρης έλαβε 69,27 % έναντι του ανθυποψηφίου του Αστερίου Γκαβότση (30,73%), στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο νέος δήμαρχος γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1983. Έχει ενεργό συμμετοχή στο πολιτικό σύστημα, μετέχει σε ομάδες εργασίας, αρθρογραφεί, ταξιδεύει πολύ. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου, και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και στο Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας, έλαβε τον τίτλο του μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Σήμερα, σπουδάζει στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing) στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη, σε ηλικία 23 ετών, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου. Συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του ευρωπαϊκού δικτύου νέων αιρετών της αυτοδιοίκησης. Η Νέα Δημοκρατία τον συμπεριέλαβε το 2009 στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης. Στις διάφορες δράσεις του συμπεριλαμβάνονται η έκδοση νεανικού περιοδικού (Fresh Minds), η ίδρυση Μ.Κ.Ο. πολιτικού προβληματισμού (ΕΝΔΟΝ), καθώς και φιλανθρωπικού σωματείου (Χρήστος Τσελεπίδης).

Το 2006 ίδρυσε με τον αδερφό του τη δική τους επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ομιλεί και γράφει την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα. Συμμετείχε σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών ανά τον κόσμο και βραβεύτηκε από την Οξφόρδη και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass