Να κάνουμε την Ελλάδα "περιβόλι της Ευρώπης"

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΕΛΑΤΕΙΑ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ, ΓΑΛΗΝΗ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 15:24

 «Για να καταστεί η Ελλάδα το “περιβόλι της Ευρώπης” και να πάρει και πάλι μπρος ο πρωτογενής τομέας, χρειαζόμαστε κίνητρα για την ανάπτυξη υγιών και δυναμικών συνεταιρισμών, και κυρίως επένδυση στην ποιότητα, στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όλα δείχνουν ότι θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Τα παραπάνω τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την επίσκεψή του σε Αμπελάκια, Ελάτεια, Πλατύκαμπο και τη Γαλήνη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «ο τόπος αυτός, που πριν από δύο αιώνες είχε πρωτοπορήσει με τα συνεταιριστικά του εγχειρήματα, μπορεί και σήμερα να ανοίξει νέους δρόμους. Ήδη υπάρχουν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες, όπου οι παραγωγοί διαχειρίζονται προϊόντα που ζητούνται στις διεθνείς αγορές, όπως τα κάστανα των Αμπελακίων και της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου, που μας δείχνουν τον δρόμο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ευκαιρίες που θα ανοίξουν δουλειές και θα αναπτύξουν τον τόπο, ενώ τα προσχώματα που υπάρχουν πρέπει να ξεπεραστούν. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με ικανότητες και γνώση. Απαιτείται, όμως, το κατάλληλο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, εντός του οποίου οι δημιουργικές προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1