Το διψήφιο ποσοστό κινητοποιεί το Κίνημα Αλλαγής

ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 22:02

Σε πλήρη προεκλογική διάταξη βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής στη Λάρισα μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

Η προοπτική εδραίωσης στην τρίτη θέση μετά και τα θετικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου έχουν σημάνει συναγερμό μεταξύ των τοπικών στελεχών, που εκπέμπουν μηνύματα πολιτικής συστράτευσης σε κάθε κατεύθυνση.

Κινούμενη με ταχύτατους ρυθμούς, η Νομαρχιακή Επιτροπή έκλεισε εκλογικό κέντρο για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου στην Κούμα, απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο –πρόκειται για το εκλογικό κέντρο που χρησιμοποίησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γούλας- ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Η τελευταία θα είναι ένα διευρυμένο όργανο με μία γραμματεία συντονισμού και με τη συμμετοχή, πέραν των μελών της Ν.Ε., των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων σε μια προσπάθεια εκπροσώπησης όλων των επαρχιών.

Παράλληλα, συγκροτείται η ομάδα νομικής υποστήριξης, επικεφαλής της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Λαρισαίος δικηγόρος κ. Μάριος Σπυράτος με τεράστια εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και η ομάδα επικοινωνίας με ευθύνη τις επαφές και την επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στους υποψήφιους βουλευτές, στις προθέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι η κατάρτιση ενός κώδικα δεοντολογίας, που πρέπει να τηρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ ειλημμένη φέρεται η απόφαση διοργάνωσης μιας κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Λάρισα για την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Εισηγήσεις υπάρχουν και για τη διοργάνωση αντίστοιχων συγκεντρώσεων σε όλες τις έδρες των επαρχιών, προοπτική που πάντως συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες καθώς θεωρείται δύσκολη η εξεύρεση κοινών ημερομηνιών για το σύνολο των υποψηφίων.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Στέλιος Τσιάκαλος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές, καθώς -όπως υποστηρίζει- το Κίνημα προβάλλει ως η βασική προοδευτική εναλλακτική στο πολιτικό σκηνικό ενώ επισημαίνει ότι, όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στον νομό Λάρισας, τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος θα απευθύνουν κάλεσμα επαναπατρισμού των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που από το 2012 κι έπειτα κατευθύνθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κατάκτηση διψήφιου ποσοστού. Αυτό, όπως επισήμανε, σε συνδυασμό με τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επαναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε μια τροχιά, αν όχι κυριαρχίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τουλάχιστον σε μια θέση αυτόνομου και διακριτού πόλου.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο μεταξύ στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα θα βρεθούν οι αγρότες καθώς η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει κωδικοποιήσει το αγροτικό πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης.

Το κωδικοποιημένο πρόγραμμα, που προωθείται, περιλαμβάνει:

1.Τη φορολόγηση των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.

2.Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

3.Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.

4.Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.

5.Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ.

6.Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και ολοκληρωμένη πολιτική με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.

7.Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οι ελληνοποιήσεις και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών, ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

8.Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας  του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων.

 

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass