Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ:

Φρένο στην ανάπτυξη το δημογραφικό

Ζήτησε έμπρακτη στήριξη της οικογένειας από τη Βερδικούσια

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:44

 "Η οικογένεια αποτελεί τη «σημαία» μας, την επιταγή μας για την ανάπτυξη της χώρας, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ούτε να το λησμονήσει.

Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω πλατείες γεμάτες από παιδικές παρουσίες και χαμόγελα, γιατί η Βερδικούσια, το χωριό των Πολυτέκνων, όπως είναι ευρέως γνωστό, κρατά Θερμοπύλες... απέναντι στην απειλή του δημογραφικού που έχει εξαπλωθεί σαν ιός σε όλη τη χώρα".

Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης επισήμανε από τη Βερδικούσια κατά την επίσκεψή του, την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για τον τόπο, που υφίσταται την υπέρτατη δημογραφική συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού.

"Οφείλουμε να ξυπνήσουμε τις μνήμες μας, να θυμηθούμε ότι ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας υπήρξε στο παρελθόν η δημογραφική «δεξαμενή» της, από την οποία αντλήθηκε, κατ’ εξοχήν, ο νεανικός πληθυσμός, που ενίσχυσε τις περιοχές της.

Και πιο πρόσφατα τους χιλιάδες νέους που έφυγαν στα ξένα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια τέθηκαν «υπό διωγμό» από την ίδια τους την πατρίδα, ως «θύματα» της οικονομικής κρίσης, της μάστιγας της ανεργίας, των ευκαιριών που δεν έδωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών. Και είναι βαριά η ξενιτιά, γιατί την έζησα για 28 ολόκληρα χρόνια.

Αν θέλουμε πραγματικά να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον της Ελλάδας μας και των παιδιών μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Απαιτούνται γενναίες αλλαγές στον φορολογικό τομέα και στην εκπαίδευση , κίνητρα μέσα από την αύξηση της επιχειρηματικότητας, δουλειές για να μπορέσουν οι οικογένειες να κάνουν παιδιά, έμπρακτη στήριξη στις έγκυες και νέες μητέρες.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι σαφές και προσδιορισμένο προς αυτή την κατεύθυνση. 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, και αφορολόγητο όριο που θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, είναι κάποιες από τις προτεραιότητες που έχει βάλει η παράταξή μας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1