Ξεκινά η αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 15:47

Έπειτα από διεργασίες και ενέργειες που άρχισαν το έτος 2012 και διήρκησαν περισσότερα από εφτά χρόνια, υπογράφηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου και της αναδόχου εταιρείας "ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", με νόμιμο εκπρόσωπο τον Γεώργιο Γρηγοριάδη, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου "Στερέωση και Αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου στα Φάρσαλα".

Το συμφωνητικό εκτέλεσης έργου ανέρχεται σε 109.153,40 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται σε 303.000 € και δόθηκε έκπτωση από τον ανάδοχο 55,33 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου και σύμφωνα με τις τιμές τιμολογίου της μελέτης.

Ο πύργος Καραμίχου, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει από αρχιτεκτονικής άποψης, έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Είναι ένα συμπαγές λιθόκτιστο κτίριο, εμβαδού 214,53 τ.μ., που δεσπόζει επιβλητικό στο πρανές έδαφος της περιοχής του Αγίου Γεωργίου, της πόλης των Φαρσάλων, με ελεύθερη θέα προς όλες τις πλευρές. Αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους και μέχρι πρόσφατα επιστεφόταν με τετράρριχτη στέγη, η οποία έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί, με συνέπεια το κτίριο να παρουσιάζει δομικά προβλήματα και να χρήζει στερέωσης, εξυγίανσης και αποκατάστασης. Όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το αρχικό κτίσμα ήταν ένα ορθογώνιο συμπαγές κτίσμα με τετράρριχτη κεραμοσκέπαστη στέγη και τους δύο εξώστες να προβάλλουν κατά τη διαγώνιο από δύο από τις γωνίες του.

Σημειώνεται ότι οι μεγάλες κλίσεις που παρουσιάζει ο περιβάλλων χώρος του κτίσματος και η υπερυψωμένη νότια κλίμακα εισόδου στον Πύργο, δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ. Με δεδομένο τη στενότητα του περιβάλλοντος χώρου του πύργου, υπάρχει μόνο η δυνατότητα τα ΑμεΑ να φτάνουν μπροστά από τον πύργο, όπου υπάρχει ένα μικρό πλάτωμα για τη θέαση του κτιρίου από τη μία και της πόλης των Φαρσάλων από την άλλη.

Το έργο θα εκτελεστεί, μέσα σε προθεσμία δεκαοκτώ μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης, ενώ επίκειται η άμεση έναρξη των εργασιών.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass