Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή των Αγ. Αναργύρων

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 15:00

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Σήμερα το απόγευμα στις 7:30, θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, κάτω από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ θα διαβαστεί το ύψωμα με τα κόλλυβα των Αγίων. Τέλος αύριο το απόγευμα στις 7:00, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση στους Αγίους Αναργύρους. Τόσο σήμερα όσο και αύριο ο ιερός ναός θα παραμείνει ανοιχτός για τους πιστούς, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Εξάλλου αύριο Δευτέρα, πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ και το παρεκκλήσι των Αγίων στη Μελία. Σήμερα Κυριακή, παραμονή της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 19:30 θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Θα ακολουθήσει περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ, με δέηση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στη Μελία στις 20:00 θα γίνει αρτοκλασία και θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία Φίλων Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής και χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μελίας, Μοδέστου Αναγέννησης. Αύριο ανήμερα της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία – ύψωμα προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων και ομιλία από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Επίσης αύριο γιορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων η οποία βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου. Σήμερα στις 7 μ.μ. θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα π. Αθανάσιο Παραβάντζο, ενώ αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Εξάλλου σήμερα το πρωί ο π. Αθανάσιος Παραβάντζος θα κηρύξει τον θείο λόγο στους Νερόμυλους στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στο Αχίλλειο Λάρισας πανηγυρίζει τη μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο εξωκλήσι -που βρίσκεται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαρίσης-Βόλου, λίγο πριν τη διασταύρωση του Αχιλλείου και με φορά από Λάρισα προς Βόλο- έχει ως εξής: Σήμερα στις 8 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ αύριο Δευτέρα, ανήμερα της εορτής, και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός όρθρος με θεία λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Επίσης θα τελεστεί και αγιασμός για την 1η του μηνός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass