Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για ένα μπάνιο

* ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ Ν. ΠΟΡΟΥΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ *ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑμεΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:06

Άκρως επικίνδυνος ο σταθμός των τρένων στους Νέους Πόρους. Το ασανσέρ που μεταφέρει τους επιβάτες απέναντι είναι μονίμως χαλασμένο, με αποτέλεσμα ο κόσμος πολλές φορές να επιλέγει να διασχίσει τις γραμμές για να βρεθεί στην απέναντι αποβάθρα.

Αγανακτισμένη Λαρισαία (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») καταγγέλλει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξε μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού. Μια ομάδα νεαρών, αναγκάστηκε να κουβαλήσει τον φίλο τους που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο στα χέρια, καθώς το ασανσέρ για άλλη μια φορά δεν λειτουργούσε. «Τον σήκωσαν στα χέρια και τον ανέβασαν στις σκάλες για να τον περάσουν από τη γέφυρα. Τι θα συνέβαινε εάν τους έπεφτε; Μιλάμε για παιδιά. Τα Σαββατοκύριακα ο σταθμός των Νέων Πόρων κατακλύζεται από νέους, οι οποίοι δεν υπολογίζουν πόσο επικίνδυνο είναι να περνάνε μέσα από τις γραμμές. Πρέπει να συμβεί κάτι για να επέμβουν οι υπεύθυνοι; Ο χώρος είναι παντελώς εγκαταλελειμμένος, σκουπίδια και χόρτα μας έχουν πνίξει. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Με το εγγόνι μου στο καρότσι θέλησα να πάρω το ασανσέρ και δε λειτουργούσε. Αν το πετύχεις να λειτουργεί είναι σαν να έπιασες το λαχείο. Ως πότε θα σφυρίζουν αδιάφορα οι υπεύθυνοι;» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κάποιος παραπονείται για την κατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού στους Νέους Πόρους, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που η επιβατική κίνηση είναι πολύ μεγάλη.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον αρμόδιο επί των τεχνικών θεμάτων του ΟΣΕ κ. Χάρη Κούτρα, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συντήρηση των ανελκυστήρων, στο σταθμό των Νέων Πόρων, καθώς είναι εξωτερικοί και εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες και έτσι χαλούν συχνά. «Υπάρχει εργολάβος που έχει αναλάβει τη συντήρηση και επισκευή τους. Απλώς υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην επισκευή, καθώς ο σταθμός δεν είναι στελεχωμένος με προσωπικό, ούτε υπάρχει σταθμάρχης που θα πάρει άμεσα και θα ενημερώσει. Έτσι, όταν οι επιβάτες το κάνουν ενημερώνουμε άμεσα τον εργολάβο που φεύγει από Λάρισα για να πάει να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Υπάρχει ένας τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός αναρτημένος στις πόρτες των ανελκυστήρων όπου μπορούν να καλούν οι επιβάτες για να ενημερώνουν για βλάβη. Αν δεν μας ενημερώσουν, δεν το παίρνουμε είδηση. Πάντως το γνωρίζουμε ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούμε η συντήρηση να είναι τακτική κάθε 15 μέρες. Το ιδανικό θα ήταν ο σταθμός να ήταν στελεχωμένος έστω με ένα σταθμάρχη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, το πρόβλημα το γνωρίζουν όλοι, λύση υπάρχει, αλλά τελικά το πρόβλημα παραμένει. Μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να το δουν πιο προσεκτικά;

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass