Στοχεύει στη «σύνδεση» αρχαίων θεάτρων

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ *ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 22:00

Στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με τη νέα του σύνθεση πήρε μέρος ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης και μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τους στόχους του.

Ως καλλιτέχνης τόνισε πως θα προσπαθήσει μαζί με την ομάδα του να δημιουργήσει ένα δίκτυο αρχαίων θεάτρων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το αρχαίο δράμα.

Ακόμα απάντησε σε όλους όσοι τον κατηγόρησαν με την άφιξή του στην Ευρωβουλή, υπογραμμίζοντας πως είναι εκεί για να δουλέψει σκληρά και να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Τέλος σημείωσε πως η φιλοσοφία του γύρω από την πολιτική είναι κοινωνικού χαρακτήρα και γι’ αυτό άλλωστε βρήκε σημεία επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη για λογαριασμό του www.kozani.tv και τη θεματική εκπομπή «Θέσεις και αντιθέσεις» από το Στρασβούργο.

Πιο αναλυτικά, για τους στόχους του είπε: «Προεκλογικά είχα κάποιους στόχους σαν όνειρο που τους έφερα εδώ. Κυρίως αφορούν στον πολιτισμό. Η ομάδα μου έχει κάνει μια ερώτηση για τα αρχαία θέατρα και θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα πιλοτικό πρότζεκτ. Τα περισσότερα αρχαία θέατρα είναι αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκής εποχής. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια χαρτογράφηση όλα αυτών των θεάτρων. Να τα ψηφιοποιήσουμε και να υπάρξει επικοινωνία για να γίνει και ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ με αρχαίο δράμα».

Για τις διαφορές που είδε προεκλογικά και μετεκλογικά τόνισε: «Στην προεκλογική περίοδο ήρθαν κοντά μου αυτοί που με στήριζαν. Γενικά μου έλεγαν καλά πράγματα. Ελάχιστες φορές μου είπαν να μην μπω σε αυτήν την πορεία. Να μην φύγω δηλαδή από τα καλλιτεχνικά».

Στη μετεκλογική περίοδο όμως σύμφωνα με τον ίδιο «κάποιοι βιάστηκαν να με κρίνουν για το αν υπάρχει σοβαρότητα. Με κατέκριναν πως «τρόλαρα» την Ευρωβουλή. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μου έριξαν λάσπη πως πήγα διακοπές. Ο κόσμος βιάστηκε. Είμαστε στη διαδικασία του «μαθαίνουμε τη δουλειά» και μου είπαν πολλοί έμπειροι πως θα μου πάρει περίπου 6 μήνες για να καταλάβω πώς λειτουργούν τα πράματα. Χρειάζεται πολλή δουλειά» συμπλήρωσε ο Λαρισαίος καλλιτέχνης.

Ερωτώμενος για το αν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ από πριν ή αν ανήκε στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς απάντησε: «Δεν είχα βάλει όρια πολιτικά στα προηγούμενα χρόνια. Πριν δηλαδή μπω στη διαδικασία της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Δεν είχα στο μυαλό μου πως τα όριά μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τα όριά μου είναι κάποιο άλλο κόμμα. Το 2014 ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας με τον συνδυασμό του Κώστα Τζανακούλη της Νέας Δημοκρατίας. Το δικό μου το όριο θα μπορούσα να πω πως είναι η φιλοσοφία της ζωής μου. Το πώς αντιλαμβάνομαι αυτόν τον κόσμο και πώς πιστεύω ότι πρέπει να είναι πλασμένος. Βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ χώρο που έμοιαζε πολύ με μένα και ταυτίστηκα σε πολλά σημεία, γιατί η δική μου φιλοσοφία είναι περισσότερο κοινωνική» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν του αρέσει ο σκληρός ανταγωνισμός ο οποίος ανέφερε πως γίνεται κάποιες στιγμές και αθέμιτος.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass