Κέρδος άνω του 1 εκατ. ευρώ από τη χασισοφυτεία στην Καρίτσα

ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ., ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 20:00

Προθεσμία μέχρι μεθαύριο Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή έλαβαν χθες από τις Εισαγγελικές Αρχές οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να διαθέτουν στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία που βρέθηκε ποτέ στον νομό Λάρισας.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 48 ετών, παραπέμπονται ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης», οργάνωση «με διαρκή δράση, δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό από την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν χρηματικό κέρδος άνω του 1.000.000 ευρώ» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, εκρίζωσαν 1.491 χασισόδεντρα ύψους έως και 2,5 μέτρων που καλλιεργούν οι δύο συλληφθέντες – κάτοικοι των γύρω χωριών – σε δασική περιοχή έξω από την Καρίτσα, ενώ ως συνεργοί τους αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ύστερα από μεθοδική και συντονισμένη έρευνα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 48 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, προχθές (25-7-2019) το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν σε δασική περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας οργανωμένη φυτεία κάνναβης, εντός της οποίας υπήρχαν 1.491 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα και 48 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και τα ποιμνιοστάσια των δραστών, καθώς και σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: 1 κιλό και 577,3 γραμμάρια κάνναβης, διάφορα υλικά, πρόσφορα για καλλιεργητικές εργασίες (ψεκαστήρας, φτυάρια, κλαδευτήρια κ.ά.), υλικά διαβίωσης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, σκηνές κ.ά.), τσουβάλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 16 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τρία μαχαίρια, ένα ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ, τέσσερα αλυσοπρίονα, δύο φορητοί ασύρματοι, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 60 δολαρίων Καναδά.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό από την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν χρηματικό κέρδος άνω του 1.000.000 ευρώ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει δημόσια συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Α.Τ. Τεμπών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α.Λ. για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης 1.500 δέντρων και τη σύλληψη δύο ατόμων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία που έχει βρεθεί στην περιοχή μας και για μια επιτυχία που σίγουρα συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας, απόρροια της έντονης δραστηριότητας των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Νομός μας, παρά τον μεγάλο πληθυσμό και τους χιλιάδες καθημερινά διερχόμενους λόγω της κεντρικής γεωγραφικής του θέσης, είναι από τους ασφαλέστερους στη χώρα και αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό και τον κόπο όλων των Υπηρεσιών της ΔΑ Λάρισας» καταλήγει η ΕΑΛ..

* Οι δύο συλληφθέντες, χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, για να λάβουν τελικά τριήμερη προθεσμία προκειμένου, μεθαύριο Δευτέρα να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass