Κερδίζει έδαφος η ανακύκλωση στον Δήμο Κιλελέρ

*ΑΥΞΗΣΗ, ΚΑΤΑ 25 ΤΟΝΟΥΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019 *«Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ *ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 22:08
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Χατζούλης Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Χατζούλης

Ραγδαία αύξηση των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών καταγράφει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.), το πρώτο εξάμηνο του 2019, στον Δήμο Κιλελέρ, συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Όπως διαπιστώνεται, οι πολίτες του Δήμου ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμά του, με αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση, γεγονός που αποδεικνύεται στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, τα οποία είναι περισσότερα κατά 24,55 τόνους.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Χατζούλης, ο οποίος δηλώνει στην «Ε» ότι «Βάσει των στοιχείων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών για τον Δήμο, διαφαίνεται μία αύξηση ανταπόκρισης των πολιτών στον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από τα οργανικά και τη ρίψη τους αντίστοιχα στους μπλε κάδους.

Σε αριθμούς η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 8% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018 και ειδικότερα σε 25 τόνους περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α., οι δημότες μας συμμορφώνονται απόλυτα στις οδηγίες για τον είδος των υλικών που πρέπει να πετούν στους μπλε κάδους, χωρίς να εμφανίζονται κρούσματα που δείχνουν άγνοια και αδιαφορία, όπως το να πετούν σ' αυτούς χόρτα και οργανικά σκουπίδια».

Λόγω αυτής της μεγάλης ανταπόκρισης, ο κ. Χατζούλης υποστηρίζει ότι ο Δήμος προτίθεται να οργανώσει ένα νέο πρόγραμμα στην πολιτική ανακύκλωσης και συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ευαισθητοποίηση των δημοτών, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, για το μέλλον των παιδιών μας και για τη δημόσια υγιεινή και την αισθητική του Δήμου, μας καθιστά υπεύθυνους να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Υποσχόμαστε καλύτερες παροχές υπηρεσιών πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Από τη νέα χρονιά θα φροντίσουμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, όπου διαπιστώνεται η μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, στον Δήμο Κιλελέρ, δύο απορριμματοφόρα (ένα του Δήμου και ένα ιδιώτη) συλλέγουν τα σκουπίδια από τους μπλε κάδους μία φορά την εβδομάδα απ΄ όλες της δημοτικές κοινότητες και δύο φορές την εβδομάδα από μεγάλες πληθυσμιακά κοινότητες και επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο ανακυκλώσιμων σκουπιδιών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ ανήκει στους Δήμους που εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικά ορθής και βιώσιμης διαχείρισης.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα συγκριτικά στοιχεία του ΦΟ.Δ.Σ.Α., για τον Δήμο Κιλελέρ, όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και του 2019 αντίστοιχα, στις ποσότητες (σε τόνους tn) συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, είναι τα εξής:

Μήνας          2018   2019   Διαφορά

Ιανουάριος    48      53,27  5,27

Φεβρουάριος 42,79  46,88  4,09

Μάρτιος        56,43  53,14  -3,29

Απρίλιος       47,92  60,01  12,09

Μάιος 57,24  69,70  12,43

Ιούνιος          61,57  55,50  -6,07

ΣΥΝΟΛΟ      313,95          338,50          24,55 tn

Ποσοστό αύξησης: 7,81%.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass