Ψάχνουν τη ράμπα ΑμεΑ, στα Μεσάγγαλα

ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 22:12

Η παραλία Μεσαγγάλων έχει ίσως τις περισσότερες ράμπες πρόσβασης προς τη θάλασσα, για άτομα με κινητικά προβλήματα, από κάθε άλλη, σε όλη την παραλιακή ζώνη των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.

Τέσσερις ήταν στο σύνολό τους, τουλάχιστον μέχρι το περσινό καλοκαίρι, αφού φέτος οι αρμόδιοι αποφάσισαν να διατηρήσουν μόνο τις τρεις και μάλιστα όλες τους στη θέση «Καράβια».

Η τέταρτη βρισκόταν σχεδόν στο κέντρο της έκτασης της παραλίας Μεσαγγάλων (κοντά στην ταβέρνα Φούντα), όπως υποστηρίζουν κάτοικοι και παραθεριστές και όπως υποδεικνύει η ειδική σήμανση που έχει απομείνει, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος της ράμπας.

Παραθεριστές αναφέρουν ότι ο Δήμος Τεμπών, κάθε χρόνο, μετά το τέλος του καλοκαιριού, και προκειμένου να προστατέψει τις ειδικές κατασκευές που έχει τοποθετήσει για την πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία, τις περισυλλέγει από τα σημεία που βρίσκονται και τις αποθηκεύει σε ασφαλές μέρος, ώστε να τις ξανατοποθετήσει το επόμενο καλοκαίρι, για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Μπήκε ο Αύγουστος, η επισκεψιμότητα στην παραλία έχει κορυφωθεί και πολλοί λουόμενοι που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία την εν λόγω ράμπα, η οποία βρισκόταν πέρυσι στο κέντρο της παραλίας Μεσαγγάλων, διερωτώνται τι απέγινε!

Χαριτολογώντας δε, και συνδυάζοντας το γεγονός ότι η ειδική σήμανση παραμένει και βρίσκεται δίπλα σε μια βάρκα που είναι αραγμένη στην ακτή (όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία) λένε: «Με τη βάρκα θα πηγαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα για μπάνιο;».

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass