Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στην Πειραιώς

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ * ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ Ι.Χ. ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2019 19:00
Το Audi A4 των δραστών δεν έφερε ίχνη παραβίασης, με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά γιατί δηλώθηκε ως κλεμμένο Το Audi A4 των δραστών δεν έφερε ίχνη παραβίασης, με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά γιατί δηλώθηκε ως κλεμμένο

Στη σύλληψη δύο ανδρών και μίας γυναίκας που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην προχθεσινή ληστεία - με λεία 9.934 ευρώ - στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο, προχώρησαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το βράδυ ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, όπου αναμενόταν να λάβουν προθεσμία, ενώ στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα αναμένεται να εξηγηθεί η μεταξύ τους σχέση, όπως και ο πραγματικός αριθμός των δραστών, αφού οι χθεσινές συλλήψεις διέψευσαν την αρχική εκτίμηση πως οι δράστες ήταν δύο, ο ληστής που μπήκε στην τράπεζα και ο συνεργός του που τον ανέμενε στο αυτοκίνητο στην πλατεία του Συκουρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων, ενώ το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ξεκινώντας από το δήθεν κλεμμένο Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι ληστές, ως πρώτο όχημα διαφυγής. Αφού λίγη ώρα πριν τη ληστεία, στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, δηλώθηκε η κλοπή του, μόνο που το καινούργιο Audi A4 δεν έφερε ίχνη παραβίασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας δράστης, κάτω από την ασφυκτική πίεση των ερευνών, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παραδόθηκε στην αστυνομία της Κατερίνης, μεταφέρθηκε στη Λάρισα όπου και συνελήφθη, όπως επίσης συνελήφθησαν και άλλοι δύο Τυρναβίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Μέχρι προχθές και με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, φαινόταν πως οι ληστές ήταν δύο, οπότε η αστυνομική έρευνα θα απαντήσει, μεταξύ άλλων, στα ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των δραστών, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τη δράση τους.

Όπως είναι γνωστό στις 8.05’ χθες το πρωί, μόλις άνοιξε η τράπεζα για τις συναλλαγές με το κοινό, ο ένας ληστής, φορώντας περούκα και ψεύτικη γενειάδα και με την απειλή πιστολιού «σήκωσε» τα ελάχιστα χρήματα (9.934 ευρώ) που είχε εκείνη την ώρα στη διάθεσή της η ταμίας.

Στην απαίτησή του να ανοίξουν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο (σ.σ. όταν διαπίστωσε πως ήταν άδειο το μικρό χρηματοκιβώτιο) η ταμίας του επισήμανε τα περί χρονοκαθυστέρησης στο ξεκλείδωμα με τον ληστή να εγκαταλείπει την προσπάθειά του βγαίνοντας από την τράπεζα, από την έξοδο κινδύνου.

Στην απέναντι γωνία της πλατείας, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε ο συνεργός του. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ένα καινούριο Audi A4, το εγκατέλειψαν οι δράστες στο αλσύλλιο, στην είσοδο του Συκουρίου στο δρόμο προς το Πουρνάρι, όπου και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

«ΚΛΕΜΜΕΝΟ»

Την ώρα της ληστείας, στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου δηλωνόταν η κλοπή του Audi A4, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες. Το αυτοκίνητο ωστόσο εντοπίσθηκε άθικτο από τους αστυνομικούς, χωρίς δηλαδή να φέρει ίχνη παραβίασης ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες– εξεταζόταν η διάσταση αν υπήρχαν ή όχι ίχνη παραβίασης και στον χώρο όπου ήταν σταθμευμένο το προηγούμενο βράδυ το Audi A4, που υποτίθεται πως είχε κλαπεί. Με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να ξετυλίγει το κουβάρι, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις, ενώ χθες συνεχίζονταν οι προσαγωγές.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα