Απολογούνται ληστής και οδηγός

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΦΕΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ Ι.Χ.

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2019 22:14

Στον Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, οδηγούνται αύριο Δευτέρα οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα του Συκουρίου, ενώ ελεύθερη μετά τη χθεσινή της απολογία αφέθηκε η τρίτη συλληφθείσα που παραπέμφθηκε για απλή συνέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασε την υπόθεση, έχουν συλληφθεί ένας 50χρονος Κατερινιώτης και ένας 35χρονος Τυρναβίτης, ενώ από τον Τύρναβο είναι και η 42χρονη που αφέθηκε ελεύθερη.

Ο 50χρονος που στο παρελθόν εργάσθηκε και ως «πορτιέρης» σε καταστήματα της Πιερίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη ληστεία που έγινε την Πέμπτη συμμετείχε ως οδηγός, ενώ ο άεργος 35χρονος φέρεται πως είναι αυτός που λήστεψε την Τράπεζα. Η 42χρονη είναι αυτή που, το ίδιο πρωί της ληστείας, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου και δήλωσε την κλοπή του αυτοκινήτου της που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για να διαφύγουν αμέσως μετά τη ληστεία.

Μόνο που όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, τόσο το καινούριο αυτοκίνητο όσο και ο χώρος στάθμευσης δεν έφεραν ίχνη παραβίασης, με αποτέλεσμα η 42χρονη να συλληφθεί αν και όπως εκτιμήθηκε στη συνέχεια, ενδεχομένως να διέθεσε το αυτοκίνητο σε κάποιον από τους δράστες αλλά να μην γνώριζε τις πραγματικές του προθέσεις, ότι δηλαδή θα το χρησιμοποιούσε σε ληστεία. Από την έρευνα μένει, ωστόσο, να απαντηθεί το ερώτημα, γιατί δήλωσε την «κλοπή» του στην αστυνομία.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Όπως είναι γνωστόν στις 8.05’ το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο 35χρονος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, φορώντας περούκα, ψεύτικη γενειάδα και γάντια μιας χρήσης, με την απειλή πιστολιού απαίτησε και έλαβε από την ταμία τα ελάχιστα χρήματα (9.934 ευρώ και κάτι ψιλά) που είχε εκείνη την ώρα στη διάθεσή της.

Το μικρό χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο από χρήματα και περιείχε μόνο το κλειδί του μεγάλου χρηματοκιβωτίου, το οποίο θα άνοιγε με χρονοκαθυστέρηση, με τον ληστή να εγκαταλείπει την τράπεζα «αρκούμενος» στο ποσό που είχε ήδη στα χέρια του.

Στο σταθμευμένο Audi A4, έξω από την τράπεζα, ανέμενε – σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. – ο 50χρονος Κατερινιώτης, με τους δύο δράστες να εγκαταλείπουν το «κλεμμένο» αυτοκίνητο στο αλσύλιο του Συκουρίου στον δρόμο προς το Πουρνάρι.

Από εκεί διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 50χρονου, με αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας να τον αναζητούν στο πατρικό του στην Κατερίνη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τον αναζητούν ακόμη και σε οργανωμένους κατασκηνωτικούς χώρους στα παράλια της περιοχής.

Κάτω από την πίεση των ερευνών ο 50χρονος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και μεταφέρθηκε στη Λάρισα όπου συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα, όταν αποδείχθηκε ο ρόλος του στη ληστεία, ως οδηγού.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στον Τύρναβο, όπου ο 35χρονος βρέθηκε στο σπίτι του και συνελήφθη όπως συνελήφθη και η 42χρονη που δήλωσε την ψεύτικη κλοπή του Ι.Χ. Η τελευταία, μετά την απολογία της χθες στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass