Χρονοδιάγραμμα ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 22:04

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό.

Ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Σαπουντζής κατά την ομιλία του ενημέρωσε το σώμα για όλα τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το Δ.Σ. Συγκεκριμένα ενημέρωσε για την πολύ επιτυχημένη πορεία για ακόμα ένα καλοκαίρι τόσο της δανειστικής βιβλιοθήκης όσο και του θερινού σινεμά μετά και τις νέες συνεργασίες που υπογράφηκαν με τη γαλλική Πρεσβεία το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Hispamunto για δωρεάν δικαιώματα αξιόλογων ταινιών του γαλλικού και ισπανικού σινεμά.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης του Κάστρου για τη λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς, την κάλυψη με ελεύθερο WIFI της παραλίας και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων. Έθεσε δε ερωτήματα προς τη Δημοτική αρχή για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον οικισμό και είχαν εξαγγελθεί, όπως την κατασκευή της πολυπόθητης γέφυρας σύνδεσης με τους Νέους Πόρους, την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης για την εμπλοκή της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου και τέλος το σχέδιο πόλης.

Ακόμα εξέφρασε την απογοήτευσή για το γεγονός ότι και σήμερα κάποιοι πολεμούν την ανάδειξη του Κάστρου αφαιρώντας τις πινακίδες που οδηγούν σ' αυτό.

Επιπρόσθετα κατέθεσε ξανά την πρόταση για κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην ποταμολίμνη, δίπλα στο Κάστρο με σκοπό την εξυπηρέτηση των ερασιτεχνών ψαράδων της περιοχής και όχι μόνο.

Τέλος, ο κ. Σαπουντζής, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία, ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη καλή θητεία και καλή συνεργασία για το κοινό καλό.

Ο κ. Κολλάτος λόγω προγραμματισμένης συνάντησης Δημάρχων στην Αλόννησο εκπροσωπήθηκε από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Αχ. Διψάνα και αναγνώστηκε επιστολή του.

Στην επιστολή του ο κ. Κολλάτος σημειώνει ότι «πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η διεκδίκηση επίλυσης του οικιστικού ζητήματος, που βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πληροφοριακά έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο οι τρεις μελέτες, περιβαλλοντική – γεωλογική – εποχικού πληθυσμού και έχουν αποσταλεί η μεν περιβαλλοντική στη ΔΙΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται μετά από διαβούλευση η έγκρισή της, ενώ οι άλλες δύο θα κατατεθούν σύντομα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Μετά την έγκριση αυτών των μελετών που απαιτείται, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο στάδιο του πολεοδομικού σχεδιασμού».

Ο κ. Κολλάτος σημειώνει επίσης για τη σύνδεση των παραλίων Καστρί Λουτρό – Νέοι Πόροι ότι «ως Τεχνική Υπηρεσία έχει ο Δήμος ολοκληρώσει την τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής σύνδεσης και έχει αποσταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρότασή μας είναι μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης να μεταβιβαστεί ο φάκελος των μελετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να διεκδικηθεί από κοινού η υλοποίηση, καθώς χρειάζεται η έγκριση από 11 Υπουργεία και η παρέμβαση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη θα είναι καθοριστική.

Όπως γνωρίζετε, έχει λυθεί άπαξ δια παντός η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια του νερού, μετά την παροχέτευση και εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης από τη νέα υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Ελαιοτριβείο» του Πυργετού.

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος I» την αντικατάσταση αγωγών δικτύου ύδρευσης εξωτερικού και εσωτερικού προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορά στην αντικατάσταση αγωγών από αμιαντοσωλήνες μήκους 40 km σε όλο τον Δήμο εκ των οποίων τα 25 km βρίσκονται στην περιοχή των παραλίων.

Επίσης αναμένεται τις επόμενες μέρες η υπογραφή σύμβασης ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ για τη Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Μακρυχωρίου προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Άλλα δύο σημαντικά έργα υποδομής που αναμένεται να εκτελεστούν τον Σεπτέμβριο είναι η βελτίωση και ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου της παραλίας.

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί από τη νυν Δημοτική Αρχή για την ποιοτική βελτίωση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών – τουριστών».

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης ο οποίος στην ολιγόλεπτη παρέμβαση δίνοντας το στίγμα του ανέφερε ότι θα συνεχίσει ό,τι σωστό έχει προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Για το σχέδιο πόλης ανέφερε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα αναθέσει σε συγκεκριμένο εξειδικευμένο επιστήμονα, πολεοδόμο, τη μελέτη και δεσμεύτηκε στη Γ.Σ. του Συλλόγου τον ερχόμενο Φεβρουάριο να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης.

Όσον αφορά στον περιφερειακό δρόμο η κατασκευή του θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη για τα υψομετρικά, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την αποστράγγιση των υδάτων.

Πρόθεσή του δε -όπως είπε- είναι να τοποθετήσει αντιδήμαρχο υπεύθυνο παραλίας ώστε να λύνονται άμεσα τα τυχόν θέματα που προκύπτουν.

Τέλος έγιναν διάφορες προτάσεις, τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστας Ζαφείρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Νικολάου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων κ. Γ. Γελαδάρης και πλήθος μελών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass