Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκευής στην πόρτα ναϊδρίου στο Καλοχώρι

* ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ * ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΟΣ ΣΚΕΥΟΥΣ Η ΣΚΙΑ ΧΑΘΗΚΕ…

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 22:14

Για δύο και πλέον ημέρες όλοι μιλούν για ένα ανεξήγητο και συγκλονιστικό συνάμα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι.

Όπου, από το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανάφεραν πιστοί, στην εξώπορτα του ναϊδρίου είδαν να εμφανίζεται σαν σκιά η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Ο ιερέας π. Βασίλης και οι κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ κάθε βράδυ τελούνται στον ναό παρακλήσεις και αγρυπνίες. Η είδηση κυκλοφόρησε και έγινε πολύ γρήγορα γνωστή, σε όλο το θεσσαλικό διαμέρισμα, με αποτέλεσμα κυρίως προχθές Κυριακή, στο εκκλησάκι να προσέλθουν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας Παρασκευής αρκετοί πιστοί, ακόμη και από Καρδίτσα-Τρίκαλα.

Και χθες βράδυ, μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Καλοχώρι, όλο το χωριό και πολλοί επισκέπτες μετέβησαν στην Αγία Παρασκευή, όπου με δέος παρακολούθησαν την αγρυπνία που τελέσθηκε προς τιμή της Αγίας Παρασκευής.

Μιλώντας, ο ιερέας του ναϊδρίου π. Βασίλης Ζγούρης στην «Ε» ανέφερε τα εξής: Το βράδυ του Σαββάτου δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την κυρία που είναι υπεύθυνη για τα κεριά και την περιποίηση του ναού, η οποία με τρεμάμενη φωνή μου είπε ότι στην κεντρική εξώπορτα του ναού απεικονίζεται η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Μόλις έφθασα στον ναό, όπου ήδη είχε σπεύσει αρκετός κόσμος διαπίστωσα του λόγου το αληθές. Μάλιστα κάποιος κύριος εισήλθε μέσα στο εκκλησάκι και ανοιγόκλεισε την πόρτα, αλλά η μορφή της Αγίας Παρασκευής ήταν αμετακίνητη. Ο ναός παραμένει ανοικτός για να διευκολυνθεί ο κόσμος που θέλει να προσκυνήσει τη χάρη της Αγίας Παρασκευής. Ενημερώσαμε τη Μητρόπολη, η οποία μας είπε να παρακολουθούμε το φαινόμενο για να δούμε τι θέλει να μας δείξει η Αγία».

Ωστόσο χθες το βράδυ η σκιά χάθηκε, όταν άλλαξε θέση αρτοφόριο (σκεύος) του ναού στο οποίο έπεφτε το φως ενός καντηλιού και το οποίο, σύμφωνα με ορισμένους δημιουργούσε τη σκιά στην εξώπορτα του ναού.

Παρά ταύτα δεκάδες πιστοί παρέμεναν στον ναό, περιμένοντας την εμφάνιση της Αγίας, υποστηρίζοντας ότι πάντα στη συγκεκριμένη θέση βρισκόταν το αρτοφόριο, χωρίς κανείς να παρατηρήσει το παραμικρό…

* «Συγκλονισμένος» δηλώνει και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τ. Κ. Καλοχωρίου Γιώργος Σαΐτης, καθώς «κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ορθολογικά πώς απεικονίζεται η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στην εξώπορτα του ναού. Το εκκλησάκι χτίσθηκε προ 5ετίας από συντοπίτη που εκπλήρωσε ένα τάμα της μητέρας του. Η προσέλευση των πιστών είναι εντυπωσιακή. Αρκετοί με δάκρυα στα μάτια σπεύδουν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα».

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass