Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 22:16
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Θρησκευτικές εκδηλώσεις διοργανώνονται για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων (15-8-1881) στις 14 και 15 Αυγούστου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Αύριο παραμονή της εορτής, στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας, στις 8:45 μ.μ. ξεκινήσει η άφιξη των επισήμων. Στις 9:15 μ.μ, θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, διαμέσου κεντρικών οδών της πόλης και στη συνέχεια καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου θα μοιραστεί αρτοκλασία και θα γίνει Θείο Κήρυγμα. Στις 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νυκτερινή Θεία λειτουργία.

Μεθαύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 7 π.μ. θα γίνει η έναρξη του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις 8 π.μ. η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου, στις 10:00 π.μ. θα ξεκινήσει η προσέλευση των επισήμων και στις 10:15 π.μ. θα ξεκινήσει η επίσημη δοξολογία. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Νταραγιάννη Ιωάννη. Αμέσως μετά, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (παραπλεύρως του Ι.Ν.), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των Τοπικών Αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια από τους: Δήμαρχο Φαρσάλων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Φαρσάλων, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων για την απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων (1881) και στις 7:30 μ.μ. θα γίνει η υποστολή της σημαίας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1