Μεγάλη φυτεία κάνναβης στη Μελιβοία

*ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 85 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ *ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 60ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2019 22:04

Μια ακόμα επιτυχία σημείωσε την Κυριακή το μεσημέρι, η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας, καθώς κατάφερε σε συνεργασία με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. να βρει μεγάλη φυτεία χασίς σε περιοχή του Δήμου Αγιάς.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες του τμήματος εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που είχαν, κατάφεραν να εντοπίσουν 85 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Μελιβοίας και παράλληλα να συλληφθεί ένας 60χρονος αγρότης κάτοικος του χωριού για να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών. Ο άνδρας χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή, ενώ θα συνεχίσει να παραμένει κρατούμενος έως τότε. Σύμφωνα με πηγές, ο 60χρονος που ασχολείται με αγροτικές εργασίες δεν έχει απασχολήσει τις αρχές ξανά για τέτοιου είδους πράξεις, πάνω στις οποίες όμως φαινόταν πως είχε εμπειρία.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη φυτεία που εντοπίζει η Δίωξη Ναρκωτικών, κάτι που δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά της.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε σχετικά χθες, η φυτεία εντοπίστηκε «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρεται πως πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε η φυτεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, περιβαλλόμενη από πυκνή βλάστηση και αποτελούμενη από 85 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση, συνελήφθη στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 60χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τον χώρο της φυτείας, την κατοχή του δράστη, τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, καθώς και τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: ποσότητες αποξηραμένων φύλλων κάνναβης, σπόρων κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού βάρους 56,8 γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό τυφέκιο και τρία κυνηγετικά φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένα ζεύγος κιάλια, σύνεργα ποτίσματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass