Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανηγυρίζει ο Πυργετός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2019 15:42
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό

Διπλό πανηγύρι και φέτος στον Πυργετό στα εννιάμερα της Παναγίας, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου οπότε πανηγυρίζει η κωμόπολη, ενώ την επομένη στις 24 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παναγίας στη θέση «Διαβατός».

Στις 6.30 το απόγευμα, μετά την ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών θα γίνει λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μέσω των κεντρικών δρόμων του Πυργετού της εικόνας του Αγίου Κοσμά μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά όπου θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Επίσης στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταφερθεί με πομπή η εικόνα του Αγίου Κοσμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα