Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Από τα ΕΛΠΕ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2019 15:44

Δέκα υποτροφίες σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές για να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, χορηγεί για έβδομη χρονιά ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Βασικός στόχος του προγράμματος υποτροφιών, σύμφωνα με ανακοίνωσή των ΕΛΠΕ, αποτελεί η διευκόλυνση της πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμματα για Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού με εξαιρετικές επιδόσεις, καλύπτοντας το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης με σκοπό τον εμπλουτισμό της γνώσης και την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και σύγχρονων προσεγγίσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική διεθνή αγορά εργασίας.

Οι επιστημονικοί κλάδοι σπουδών στους οποίους δίνεται έμφαση αφορούν τους τομείς: Μηχανική της Ενέργειας, Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικές Τεχνολογίες και Καύσιμα, Βιώσιμες Μεταφορές, Οικονομία της Ενέργειας, Ενεργειακή Γεωπολιτική, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Δίκαιο της Ενέργειας, και Πληροφορική, Δίκτυα και Επικοινωνίες, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή, Προηγμένα Ενεργειακά Υλικά για την Παραγωγή και Αποθήκευση Ενέργειας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις.

Εξάλλου, στην εκδήλωση απονομής των φετινών υποτροφιών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Ανδρέας Σιάμισης συνεχάρη τους υπότροφους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους, διακρίσεις στον τομέα επιλογής τους και οι μελλοντικοί μεταπτυχιακοί τίτλοι να αποτελέσουν εφαλτήριο για νέες διακρίσεις στον ακαδημαϊκό και στον επαγγελματικό τομέα των φοιτητών.

Είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που ο όμιλος χορηγεί υποτροφίες σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως τα Imperial College, London School of Economics, Harvard Business School, University College London, University of Cambridge, University of Lausanne, Delft University of Technology. Ειδικότερα, από το 2013 μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει σε άριστους πτυχιούχους 62 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, σε αγγλόφωνα προγράμματα διεθνώς φημισμένων πανεπιστήμιων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Ελληνικά Πετρέλαια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επενδύει με συνέπεια στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην καινοτομία και στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών του με στόχο τη στήριξη των νέων ανθρώπων και τη δημιουργία ευκαιριών, καθώς και την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στην εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1