Έμπρακτη ενίσχυση του τουρισμού

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Πυργετού-Αιγάνης *Διευκολύνει την πρόσβαση σε Μοναστήρια και Σκοπευτήριο

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 22:05

Με μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο ύψος των Διαβατών, στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δρόμου Πυργετού –Αιγάνης, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο.

Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον π. Αλέξαντρο, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Τεμπών και του εργολάβου, ενώ όπως έγινε γνωστό το έργο «Βελτίωση-συντήρηση της υφιστάμενης οδού, που συνδέει τη Δ.Κ. Πυργετού με την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, συνολικού μήκους 3.400 μέτρων, πλάτους 7,00 μ. και προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ» χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ με το νέο αυτό οδικό δίκτυο επιτυγχάνεται η σύνδεση των Δ.Κ. Πυργετού και Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με πολλαπλά πλεονεκτήματα και οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ενισχύει σημαντικά τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς στην περιοχή υπάρχουν 8 σημαντικά μοναστήρια.

Στον σύντομο, αλλά και συγκινητικό λόγο του (μιας και σε λίγες μέρες θα παραδώσει τα ηνία του Δήμου στον Γ. Μανώλη), ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος χαρακτήρισε το νέο οδικό τμήμα «έργο πνοής, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Η μελέτη του συντάχθηκε από τον πρώην Δήμο Κάτω Ολύμπου και επικαιροποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμμαχός μας σε όλη αυτή την προσπάθεια ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος έχει στηρίξει σθεναρά το έργο μας, όπως επίσης και ένας φίλος της περιοχής ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τότε υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ο δρόμος αυτός είναι σημαντικός, καθώς διευκολύνει τις μετακινήσεις των ανθρώπων, ενισχύει τον θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής μας, ενώ ενισχύει και ιδιωτικές επενδύσεις, όπως το Σκοπευτήριο, στο οποίο διεξάγονται διεθνείς και πανελλήνιοι αγώνες. Ως απερχόμενη δημοτική αρχή, είμαστε περήφανοι γιατί παραδίνουμε στη νέα δημοτική αρχή ένα μεγάλο έργο, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν μια σειρά μεγάλων έργων που βρίσκονται στη φάση υλοποίησης ή ολοκλήρωσής τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αιρετούς, υπηρεσίες με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα για το καλό του τόπου και σε όλο τον κόσμο».

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο και πολύπλευρο έργο, με πολλαπλά οφέλη που αναδεικνύει πολλές πτυχές της όμορφης αυτής περιοχής, όπως τα μοναστήρια, τον αθλητισμό, το πράσινο κ.α. Σαν περιφερειακή αρχή επιμένουμε στα έργα, γιατί αυτά λένε πάντα την αλήθεια, είναι ανταποδοτικά, αφού ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες (σας θυμίζω ότι στο έργο αυτό απασχολήθηκε ντόπιο εργατικό δυναμικό) και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για προβλήματα, διότι έχουμε τις λύσεις, είμαστε ρεαλιστές, αγαπάμε τη Θεσσαλία και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν» τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Μ. Μαμάρα, Γ. Λαδόπουλος, Χρ. Καλομπάτσιος, δημοτικοί σύμβουλοι Τεμπών, ο διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Χρ. Λυτροκάπης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγιας, κ.ά.

Γ. Ρούστας

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass